Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Kampeer in Portugal

Waar je met je camper of caravan op droomachtige campings tot laat onder de citrusbomen kan zitten

Overzicht

Geplaatst op 24-03-2017 door Else

Portugal: het land waar je met je camper of caravan op droomachtige campings tot laat onder de citrusbomen kan zitten. Door het heerlijke klimaat in Portugal zijn veel campings groen en schaduwrijk. Portugal heeft geweldig veel te bieden. In deze blog zetten we zes ‘must sees & do’s’  voor je op een. Stuk voor stuk redenen om een camper of caravan te huren voor jouw volgende vakantie naar Portugal!

1. Rust zoeken op de heerlijkste campings van Portugal

Twee van onze favorieten zijn:

Quinta Valbom: kamperen onder de sinaasappelbomen van een klein paradijsje in Noord Portugal. Of prachtig uitzicht vanaf een van de terrassen. Schaduw en zon, zwembad, rust en privacy. Verder is er een heerlijk terras waar ze ontbijt serveren en drie a vier keer per week een driegangen diner waarvoor je je kan inschrijven.


Quinta rural.  Een heerlijke natuur camping in Noord Portugal. Onthaasten gebeurt hier als vanzelf. Verspreid over 2,5 hectare vind je 10 ruime kampeerplekken. Een camping waar kinderen op onderzoek kunnen gaan in de natuur en bommetjes kunnen maken in het zwembad met fris bergwater. In het hoogseizoen worden er regelmatig bbq georganiseerd.

2. Porto

De tweede stad van het land vol van oude charme en smalle straatjes waar je heerlijk doorheen kan wandelen. Bekend om haar portwijnen, de schitterende historische binnenstad en heerlijk authentiek eten. 

3. Parque Natural da Serra da Estrela

Hou je van wandelen? Dan is dit nationaal park echt geweldig. Het gebergte bestaat uit groene valleien, bossen en granieten plateaus. Sinds 1976 is het een natuurpark, ontstaan door oerkrachten die de bodem opstuwden om vervolgens weer afgevlakt te worden door sneeuw, ijs, regen en wind. 4. Alqueva in de Alentejo

In je stoeltje naast je camper of caravan romantisch sterrenkijken. Subliem! Omdat er nauwelijks lichtvervuiling is in het gebied rondom het stuwmeer Alqueva, is het 1 van de meest indrukwekkende sterrenhemel van Europa. Voor de wijnliefhebber zijn er zelf wijnproeverijen onder de sterrenhemel te bestellen. Het meer ligt in een dunbevolkte regio met golvende velden met steeneiken, kurkbomen en olijfbomen.


5. Surfen aan de stranden van Algarve

Pareltjes van stranden vind je aan de Algarve. Als je van surfen houdt, is Praia do Amado de place to be. Nog geen ervaring met surfen? Niet gevreesd, aan het strand is een surfschool gevestigd. Meer een kite surfer dan een golf surfer? Rij dan door naar Praia da Amoreira, het kitesurf strand van Portugal. Bij Praia da Bordeira kan je je gehuurde camper tot bijna op het strand zetten en met je surfplank de zee in peddelen!  Voor tips over wild camping aan de Algarve, klik hier. 


6. Sintra

Het lijkt alsof je in een sprookje beland bent in dit stadje vol prachtige landhuizen, kastelen en paleizen. Omringd door schaduwrijke tuinen en parken. Sinds 1995 uitgeroepen tot werelderfgoed. Op slechts 40 minuten rijden van Lissabon waar je je gehuurde camper hebt opgehaald. 

Op zoek naar een leuke camper in Portugal? Kijk hier naar ons aanbod van twee- tot vier persoonscampers die opgehaald kunnen worden in Portugal.

Overzicht

Geplaatst op 24-03-2017 door Else

Else

Geschreven door Else

Stel een vraag aan Else
De vrijheid van kamperen