Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Van oubollige caravan tot hippe reishut - deel II

Tips van onze stylist Brigit

Overzicht

Geplaatst op 18-08-2016 door Erik

Dit is deel 2 van hoe styliste Brigit met haar man hun Eribaatje pimpen. Lees hier deel 1.

DE NIEUWE LOOK

kussens in de gepimpte caravanDe oude kussenhoezen heb ik gebruikt als patroon voor de nieuwe stof, die ik bij het Langbroekertje heb gevonden. Twee kleuren groene denim-achtige stoffen.

Volgens de inspiratiebeelden heeft deze droombank meerdere tinten groen. Ik besloot het zo eenvoudig mogelijk te houden, vanwege de kleine ruimte. Daarom kregen de zitkussens een donkerdere groen dan de rugkussens. Daar bleef het bij. 

Na een druilerige zondag zaten de kussens in elkaar. Als je goed kijkt hoe de oude kussenhoezen in elkaar zitten, is het geen ingewikkelde klus. Net als bij de polderbank heb ik verschillende gekleurde knopen in de kussens aangebracht. Daar bleek een speciale naald voor te bestaan. Het resultaat is top!

keuken van de gepimpte caravanNa de kussens waren de gordijnen aan de beurt. Om het rustig te houden, koos ik voor een simpel wit Ikea rolgordijn voor de ramen in het zit- en slaapgedeelte. Maar het keukendeel kon wel een vrolijke noot gebruiken! 

Op de vloer lag vinyl met een nep-houten printje: beetje too much, want de kasten zijn ook al van hout. Die hadden we besloten zo te laten, omdat ze een warme, ambachtelijke uitstraling hebben. Dus een restje vinyl gehaald bij onze lokale Decohome. Ook hier hebben we het oude vinyl als patroon gebruikt. Dat bleek een erg secuur werkje.

Zoals gezegd: de vaste tafel kwam er niet meer in. Dat is ook niet nodig, want de bedden zijn uitschuifbedden. tafeltjes in de gepimpte caravanBij Obelink vonden we een paar handige opklapkrukjes, waar een vast blad op past. Tafel, voetenbankjes of extra krukjes ineen! Ik kon het niet laten om er een passende tekst op te schrijven :).

Nog een paar tips om het af te maken:

  • Wit geschilderde kistjes met vakjes, gewoon van de Xenos, ophangen met dubbelzijdig tape.
  • Maak schilderijtjes door je mooiste kunstkaarten op dunne foambordjes te plakken. Bevestig het met klittenband, dan kan je je collectie nog eens wisselen.
  • Bevestig ophanghaakjes en opbergzakken: een must need voor elke caravan! 

VOOR- EN NA

Nu ben je waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Daarom hieronder de beroemde voor- en na-foto’s.

VOOR

voordat de caravan gepimpt werdvoordat de caravan gepimpt werd

NA

na het pimpen van de caravan

Overzicht

Geplaatst op 18-08-2016 door Erik

Erik

Geschreven door Erik

Oprichter van Bed&Wheels

Stel een vraag aan Erik
De vrijheid van kamperen