Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Op bezoek bij de zuiderburen: kamperen in België!

Met een huur camper of caravan naar België

Overzicht

Geplaatst op 04-05-2017 door Marijke

België is een veelzijdig vakantieland. Sportieve kampeerliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Ardennen, zonaanbidders kunnen de Belgische kust op zoeken en cultuursnuivers kunnen richting de charmante en historische Belgische steden zoals Gent, Brugge en Antwerpen trekken. En dat allemaal op relatief korte afstand van huis!

Dichtbij, maar toch ver weg kamperen

Op slechts enkele tientallen of honderden kilometers rijden ben je in een compleet ander land. Ook al zijn we al eeuwenlang met elkaar verbonden en spreken we (bijna) dezelfde taal, toch zijn er veel verschillen tussen Nederland en België. De Belgen hebben een geheel eigen cultuur.


Bourgondisch België

Eén van die opvallende verschillen tussen Nederland en België is de bourgondische inslag van onze zuiderburen. Lekker eten en drinken speelt een belangrijke rol in een gelukkig leven van een Belg. Bier is een belangrijk onderdeel van deze bourgondische cultuur. De gemiddelde Belg drinkt graag een biertje. Een gewoon pintje of een speciaal biertje, waar er genoeg van zijn in België. Breng een bezoek aan het plaatselijke café in het dorp of geniet van een lekker biertje op de camping, gezellig met familie en vrienden.

Als we het over eten en drinken hebben, is ook friet niet weg te denken uit de Belgische eetcultuur. In vrijwel ieder dorp en op veel campings is er wel een traditionele frituur of frietkot te vinden. Een lekkere makkelijke maaltijd of bijgerecht en kinderen zijn er dol op! Tot slot zijn de Belgen natuurlijk ook dol op chocolade. Belgische chocolade is een ware delicatesse. Niet alleen in België overigens, ook Nederlanders zijn dol op de pralines (bonbons), een Belgische uitvinding. Het was namelijk Jean Neuhaus die in 1912 in Brussel de eerste gevulde chocoladebonbon bedacht. Een kampeeravontuur in België is dan ook niet compleet zonder doosje(s) Belgische bonbons aan te schaffen.

TIP: Breng in de zomermaanden een bezoekje aan de exotische markt in Antwerpen en ervaar de bourgondische cultuur zelf! 


Korte kampeervakantie

Door de relatief korte afstand van Nederland, is het al zinvol om een kampeervakantie in België te boeken voor een lang weekend of een midweek. Omdat je er in een paar uurtjes bent, is het absoluut de moeite waard om op donderdag je spullen te pakken voor een kortstondig kampeeravontuur en maandag weer terug te keren. België is daarom ook een fijne kampeerbestemming voor korte schoolvakanties. Optimaal genieten!

Belgische gezelligheid op de camping

Onze zuiderburen houden van gezelligheid, zoals ook blijkt uit de bourgondische eet- en drinkcultuur. De Belgen zijn tevens bijzonder hartelijk en sociaal. Dat is ook goed merkbaar op Belgische campings, waar kampeerders met open armen worden ontvangen. Waar een Nederlander vaak ‘recht voor z’n raap’ is, is een Belg een stuk bescheidener. Door het verschil in omgangsvorm, kan de Nederlandse directheid in België weleens worden opgevat als ‘onbeschoft’. Wees je daarvan bewust als je een bezoekje brengt aan onze vriendelijke, maar iets meer ingetogen, zuiderburen.

Makkelijk communiceren op vakantie

In België kun je op de meeste plekken goed uit de voeten met de Nederlandse taal. Super handig op de camping of in de winkel in het dorp.

Sportief kamperen in de Ardennen

Sportievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens een actieve kampeervakantie met een huur caravan of camper in de Ardennen. Kanoën, vissen, mountainbiken, tracken en wandelen, het kan er allemaal. In de vrije natuur, rijk aan flora en fauna, met talloze bossen, heuvels en stroomversnellingen. Let wel op dat het klimaat in de Ardennen iets koeler is, door de hoogte van het gebied.

TIP: Breng een bezoekje aan de Semois vallei voor een schitterend uitzicht. Volgens veel mensen één van de meest adembenemende panorama’s. 

Campingtip: Camping Chênefleur, pal aan de rivier de Semois. Een populaire camping voor kampeerliefhebber die van outdooractiviteiten houden, zoals klimmen, kajakken, kanoën en abseilen. De camping bevindt zich op een licht glooiend terrein, met in de directe omgeving: Orval (17km), Montmédy (26km) en het kasteel van Sedan (50km).


Uitwaaien aan de Belgische kust

De kuststreek van België is zo’n 67 kilometer lang. De Belgische kust wordt geroemd om de brede zandstranden. Langs de kust liggen schitterende steden. De kuststreek van de zuiderburen is dan ook erg in trek bij vakantiegangers. In de zomermaanden, maar ook in de andere, koelere maanden van het jaar is het er gezellig druk.

Campingtip: Camping Astrid, een populaire familiecamping op 100 meter van de Belgische kust. In de zomer én winter toegankelijk.

Overzicht

Geplaatst op 04-05-2017 door Marijke

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen