Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Omdat thuiskomen eigenlijk ook best leuk is

Een blog van kampeermeneer.nl

Overzicht

Geplaatst op 09-09-2016 door Marijke

Om de pijn te verzachten dat de vakantie er weer op zit, deelt de Kampeermeneer 15 dingen die thuiskomen van vakantie leuk maken. Een keer per maand deelt B&W een blog van de Kampeermeneer. Wie? Tjerk Romkema, een kampeerder in hart en nieren: ‘Ik hou van in slaap vallen met de tikkende regen op mijn tent, campings met een kampvuursfeer, ontdekken, het gevoel van voldoening nadat het me toch weer gelukt is alle rotzooi in de auto te proppen en spelletjes bij kaarslicht voor het slapen gaan.’

Dit blog artikel is geschreven door Kampeermeneer.nl 

Helaas onze vakantie zit er weer op. Ik rij altijd met een dubbel gevoel richting huis. Aan de ene kant heb ik een beetje een schoolreisje-is-over-gevoel, want wat was het leuk. Toch word ik vaak ook wel weer blij van thuiskomen, want er wacht ook weer veel moois op je. De stapel post, je eigen bed en nog 13 dingen zette ik op een rij. Zo is je schoolreisje-is-over-gevoel snel voorbij.

1.  Eigen douche en WC

Het delen van de WC’s en douches op de camping vind ik eigenlijk niet zo erg. Wel heb ik een hekel aan die paar honderd meter lopen om je tanden te gaan poetsen voordat je gaat slapen, het midden in de nacht dezelfde tocht afleggen voor een plas en douches waarbij je de kracht en de temperatuur niet zelf kunt regelen. Dus die WC op 10 stappen van mijn bed en die douche die ik zelf warmer, kouder, harder en zachter kan zetten ahhhhh dat is echt heerlijk en dat stukje technisch vernuft waardeer ik dan ook weer meer.

2. Geen bed slaapt beter dan thuis

Wij slapen op een luchtbed op de camping. Best een fijn ding maar eerlijk is eerlijk na twee weken begin ik het wel te voelen aan mijn rug. De eerste nacht op je eigen matras is dan echt genieten. Om dat gevoel nog te vergroten verschonen wij altijd het bed nog even vlak voor de vakantie zodat we een paar weken later zo hup in dat lekker ruikende bed kunnen rollen, een genietmomentje.

3. Je huis lijkt ruimer

De eerste dagen na een kampeervakantie geniet ik weer van mijn eigen huis. Ok, ik zie opeens ook weer al die kleine klusprojectjes die ik nog moet doen. Dat is iets minder. Aan de andere kant voelt het huis na een paar weken in een kleine tent ook echt ruimer dan daarvoor. Ik ben wel benieuwd of dat ook nog zo is als je in een Tiny House zou wonen?

4. Jammie

Wij nemen geen ladingen met boodschappen mee op vakantie. Ook niet als we naar het buitenland gaan. Pindakaas uitgezonderd natuurlijk. Wel nemen we vaak lekkere kaasjes of een lekker wijntje mee terug naar huis. Zo kunnen we dat vakantiegevoel nog even vasthouden. Naast deze souvenirs is het leuke aan thuiskomen dat jouw favoriete chocopasta, biermerk en de kaas van eigen bodem weer slechts één bezoek van de supermarkt van je verwijderd zijn. Smullen dus!

5. Yes Whatsapp

Op vakantie hoef ik niet continu bereikbaar te zijn of het internet in mijn zak te hebben. Ik zet het mobiele internet dus ook gewoon uit. Mijn moeder doet hetzelfde. Het berichtje dat ik vorige week van haar kreeg toen ze na twee weken Frankrijk weer de grens bij Nederland overstak was dan ook erg herkenbaar. ‘Yes ik heb weer Whatsapp en kan weer gewoon internetten!’. Waar zo’n internet detox al niet goed voor kan zijn. Je gaat weer waarderen hoe fijn het is om zo makkelijk aan informatie en contact te komen.

6. Schone koelkast

Het is zo’n klusje waar ik vaak tegenop zie. De koelkast schoonmaken. Inmiddels is het echter een soort ritueel geworden om na thuiskomst van iedere vakantie de koelkast schoon te maken. Hij is immers toch bijna leeg. Dat scheelt weer uitruimen. Het resultaat is dat je iedere keer als je die koelkast in de week daarna openmaakt een klein geluksmomentje hebt, omdat alles glimt en straalt.

7. De stapel post

Als kind vond ik dit één van de leukste dingen van thuiskomen van vakantie. Ook mijn zoontje begint nu al een paar dagen voor thuiskomst te verlangen naar de ‘Duckies’ die op hem liggen te wachten. Vroeger zaten er tussen die stapel post vaak ook nog veel niet zo leuke rekeningen. Tegenwoordig is dat allemaal geautomatiseerd en is haast alle post die ligt te wachten is leuk. Heb je een beetje te hard gereden met de caravan of een rood licht gemist? Die bon gewoon meteen betalen en zo snel mogelijk vergeten.

8. Jouw supermarkt

Een bezoek aan een buitenlandse supermarkt is voor mij echt een uitje zoals ik eerder al eens schreef. Wat is dan weer niet zo fijn vind aan supermarkten die ik niet ken is dat ik me vaak een ongeluk zoek naar de couscous of tandpasta. Thuis weet je tenminste waar alles ligt en ben je in een zucht door die supermarkt heen. Dat is als ze niet net jouw vakantie hebben gebruikt om alle schappen weer eens anders in te delen.

9. Water uit de kraan

Het heeft wel iets hoor al dat water dat je op vakantie uit flessen moet drinken. Hoewel ik me niet kan voorstellen dat het milieu en de mens er zo veel beter van wordt met al dat plastic. Het gemak dat drinkwater gewoon uit de kraan komt. Dat je niet om de haverklap met die flessen water of de jerrycan hoeft te zeulen dat is ook wel wat waard. Zelf je eigen kraan ga je weer waarderen.

10, 11, 12, 13, 14 en 15 Mogen jullie bedenken

Eigenlijk hoeft thuis komen dus helemaal niet zo erg te zijn. Tenminste dat wil ik me zelf graag laten geloven. De oplettende lezer heeft van deze lijst van 15 dingen er maar negen gelezen. Jullie mogen 10, 11, 12, 13, 14 en 15 bedenken. Dus wat vind jij het fijnste aan thuiskomen?

Overzicht

Geplaatst op 09-09-2016 door Marijke

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen