Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Met je baby in een camper

Tóch er op uit met je baby!

Overzicht

Geplaatst op 25-08-2017 door Else

Heb je net een baby en wil je lekker genieten van een buitenvakantie? Dan is het huren van een caravan of camper dé oplossing. Gezellig, warm en droog; wel zo fijn met een kleintje. Waar moet je aan denken als je er voor het eerst met de kleine en de camper op uit gaat? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

 • Ga eerst eens een weekendje weg in een gehuurde camper of caravan om te kijken hoe het bevalt, voordat je er voor langere tijd op uit trekt. Heb geen haast en doe rustig aan. Zo kan je kindje een beetje wennen en ontspan je zelf ook het meest.

 • Kijk goed of de gehuurde camper of caravan geschikt is voor baby's en peuters. Huur er één zonder scherpe randen of uitstekende hoeken in de cabine of het woongedeelte. Is dit lastig te zien op de foto’s? Vraag het dan even na bij de eigenaar van de camper of caravan.
 • Let erop dat er stopcontactbeveiligers op de stopcontacten zitten. Omdat ze in veel campers en caravan niet zullen zitten, is het verstandig er zelf een paar mee te nemen.
 • Denk na over waar je baby het beste kan slapen. Als je baby nog klein is, kan hij het makkelijkst in de wieg van de kinderwagen slapen. Doe wel de kap naar beneden als het warm is, voor voldoende frisse lucht. Zet de wieg op een veilige stevige plaats. De reiswieg van Deryan is een goed alternatief. Als je het model voor peuters neemt, kan je kindje er tot drie jaar in slapen. Makkelijk overdag in de schaduw te zetten voor een middagslaapje!
 • Ook is het slim om te kijken of het handig is een aankleedkussen mee te nemen om te verschonen of lekker op te liggen. En hoe wil je je baby badderen? De afwasteil kan dienst doen als een klein badje!
 • Ga je met de camper? Kijk dan vooraf waar je de Maxi Cosi het best kan plaatsen. Belangrijk is dat de Maxi Cosi bevestigd wordt met een driepuntsgordel tegen te rijrichting in. Plaats de Maxi Cosi alleen voorin als je de airbag kan uitschakelen.
 • Let er op dat er geen losse spullen in de camper of op de hoedenplank van de auto liggen. Als je plotseling moet remmen kunnen deze namelijk op je baby worden afgevuurd. Ook bestaat de kans dat bijvoorbeeld een koffer het stoeltje doet verschuiven.
 • Vergeet niet zonneschermpjes te kopen om te voorkomen dat je kindje last heeft van de zon.
 • Zet niet twee raampjes tegen elkaar open, zodat je baby in de tocht ligt. Let er ook op dat je de airco niet te koud zet.
 • Rijd nooit langer dan anderhalf tot twee uur achter elkaar. Je baby moet tussendoor lekker kunnen bewegen. Neem daarvoor een picknickkleed mee die je in het gras kan leggen. Even gezellig samen spelen!
 • Zorg dat je genoeg drinken bij je hebt.  Borstvoeding is het makkelijkst. Als je geen borstvoeding geeft, denk dan na over hoe je melk koel houdt en opwarmt. Er zijn speciale flessenwarmers voor in de auto die op 12V werken.
 • Smeer je kindje altijd in met een speciale zonnebrandcrème voor kinderen. Onze favoriet is de crème van Naif met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.
 • Overnacht je in een bosrijke omgeving? Controleer dan elke dag je kindje op teken. Verwijderen van teken doe je met een tekenpen. Houd de plek van de beet goed in de gaten. Als er een rode kring omheen ontstaat, ga dan gelijk naar de dokter.
 • Op zoek naar leuke baby campings? Dan heeft de kidsvakantiegids een aantal leuke tips.

Ben jij al op vakantie geweest met je baby? Deel dan je tips met ons!

Extra tip: onderstaande huurcampers en -caravan zijn heel geschikt om met je baby mee op vakantie te gaan.


Overzicht

Geplaatst op 25-08-2017 door Else

Else

Geschreven door Else

Stel een vraag aan Else
De vrijheid van kamperen