Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Kamperen in prachtig Portugal

Ontdek prachtig Portugal met je huur camper of huur caravan

Overzicht

Geplaatst op 03-03-2017 door Marijke

Portugal is rijk aan cultuur en tradities. Een prachtig vakantieland om te ontdekken met je gehuurde camper of caravan. Portugal heeft een verscheidenheid aan campings, want Portugezen zijn dol op kamperen. En dat snappen wij met zoveel schitterends in één land! Zon, zee, strand, romantische dorpen, schilderachtige steden, schitterende natuurgebieden, lekker eten en Portugese vriendelijkheid. Een kampeervakantie in Portugal met een gehuurde camper of caravan via Bed&Wheels is simpelweg genieten!

En wist je dat we ook campers aanbieden die in Portugal gestald staan? Dat scheelt een lange rit met een camper of caravan achter de auto. 

Kamperen in de Algarve

Bij kamperen in Portugal denken we al snel aan de kuststreek Algarve, met imposante rotsformaties en goudkleurige zandstranden. Dit prachtige vakantiegebied in het zuiden van Portugal is dé toeristische trekpleister van Portugal. Het gebied loopt vanaf de grens met Spanje tot aan de westkust van Portugal en eindigt in het noorden bij de bergen van Monchique. De kustlijn is maar liefst 170km lang en kent vele kleine baaien, brede zandstranden en mooie natuurgebieden. Geweldig om met je huur camper of huur caravan langs te trekken! Aan de kust zelf vind je grote badplaatsen, zoals Quarteira, Portimao en Albufeira, maar ook sfeervolle stadjes zoals Lagos. De streek biedt voor ieder type kampeerder wat wils. Bezoek romantische oude dorpjes, ontdek de prachtige natuur, ga met de kinderen naar een attractiepark, eet bij beste restaurants en ga op stap tot in de late uurtjes… het kan allemaal in de Algarve!

Met je huur camper of caravan het binnenland in

In het binnenland van Portugal vind je over het algemeen kleinere campings dan aan de kust. Ze zijn in de zomer doorgaans ook minder drukbezet dan de grote campings aan de kust. Ga met je gehuurde camper of caravan op kampeeravontuur in het sfeervolle binnenland van Portugal en ontdek betoverende steden en authentieke dorpjes die eruitzien alsof de tijd heeft stilgestaan, zoals Silves, Monchique, Vila Do Bispo en Tavira. Genieten!

“Uma bica, por favor”

In Portugal zijn ze dol op bica, een klein kopje koffie dat je het beste kunt vergelijken met espresso. Portugezen drinken hun bica vaak onderweg, buiten de deur, als een snelle dosis cafeïne.

Romantisch Lissabon

De hoofdstad van Portugal is een schilderachtige plek met smalle straatjes en spannende doorkijkjes, maar ook brede winkelstraten, grote pleinen en fonteinen. Het is bijna onmogelijk om NIET van deze stad te houden. De oudste wijk van Lissabon is Alfama, een labyrint van bochtige straatjes, poorten en trappen. Alfama is precies zoals we Portugal kennen van de bekende idyllische plaatjes, met kleurrijke gevels met bont, wapperend wasgoed en een overdaad aan bloempotten. Het is een echte aanrader om tijdens je kampeeravontuur met je huur camper of huur caravan in Portugal een dagje de hoofdstad te verkennen.

Portugese vriendelijkheid

Zo warm als het land in de zomer, zo warm is ook de vriendelijkheid van de lokale bevolking in Portugal. De gastvrije Portugezen doen hun best om je thuis te laten voelen. Deze gemoedelijke sfeer maakt een kampeervakantie in Portugal helemaal compleet!

Fadomuziek

De passionele, soms droevige fadomuziek is onlosmakelijk verbonden metvakantielandPortugal. Vooral in de steden Lissabon en Coimbra hoor je regelmatig fadomuziek door de straten en stegen klinken, van muzikanten in populaire, speciale fadorestaurants. Fado betekent letterlijk ‘lot’, de muziek is een expressie van verdriet en verlangen naar dat wat verloren is gegaan. Fado gaat over de gebeurtenissen in het leven, over melancholie, verdriet, heimwee en weemoed, maar ook over blijdschap en feesten. Een prachtige muzieksoort om kennis mee te maken tijdens je avontuurlijke kampeervakantie in Portugal!

Huur een camper in Portugal

Heb je zin gekregen in een kampeervakantie in Portugal? Wat leuk! Om het je nog makkelijker te maken hebben een aantal huur campers voor je geselecteerd die in Portugal gestald staan. Dus je reist af naar Zuid-Europa met je eigen vervoer of het vliegtuig en trekt dan je tijdelijke mobiele huis op wielen in. Handig toch?

Overzicht

Geplaatst op 03-03-2017 door Marijke

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen