Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Kamperen in Hollandse glorie

Een kampeervakantie in eigen land

Overzicht

Geplaatst op 06-10-2017 door Marijke

In de reeks kampeerbestemmingen verdient ook ons eigen kikkerlandje een eervolle vermelding, vinden wij. Want wat wonen we toch in een prachtig land! We beperken ons vaak tot ons eigen woon- en werkgebied, maar als je eens goed om je heen kijkt, is er zoveel schitterends te zien en te beleven… en dat allemaal op slechts een paar uur rijden, fietsen of wandelen afstand. In dit blog hebben we een aantal Hollandse glorie-bestemmingen, -bezienswaardigheden en -hoogtepunten voor je uitgelicht. Het is slechts een greep uit de vele dingen die je kunt ondernemen en doen als kampeerder in Nederland, waarmee we je hopen te inspireren met andere ogen naar ons eigen schitterende Nederland te kijken.


Bijzondere campings

Nederland is een immens populair vakantieland en dat is ook online goed op te merken; voor ieder type kampeerder is wel iets te vinden op het internet. Zo ook als je een bijzondere camping zoekt. Kijk dan eens op www.bijzonderecamping.nl.

Campingtip: Een camping op deze website is it Dreamlân in – je raadt het al – Friesland. Een kleine camping met maar 25 plekken op een groen natuurkampeerterrein. Je hebt al een plekje op deze minicamping vanaf 8 euro per nacht.  

Glampings in Nederland

Ben je nog een beetje nieuw in de kampeerwereld of ben je simpelweg gesteld op je comfort, ga dan naar een luxe camping in Nederland: een glamping. Sinds een jaar of vijf is glamping ongekend populair in Nederland. Diverse bestemmingen en campings spelen daar slim op in. Het aanbod aan glampings in Nederland is dan ook ongekend groot! Op www.glamping.nl lees je er alles over.

Campingtip: Wil je het stadsleven in Amsterdam ontvluchten, maar dan wel graag in comfort en op slechts een paar kilometer rijden? Dat kan! Pak de auto of reis met het openbaar vervoer naar Egmond aan Zee, naar glamping Qurios  en huur een compleet ingerichte duinlodge. Gezellig, samen met je vrienden. Lekker koken, flesje wijn, oud-Hollandse spelletjes op tafel… oer-Hollands genieten!

Winter Wonderland Nederland

Waarom wachten tot de zomer? Steeds meer kampeerders trekken er ook in de winter op uit. Toegegeven, zijn dit vaak de echte fanatiekelingen die niet vies zijn van een uitdaging! Stook je eigen vuur voor een warme kop thee, geroosterde marshmallows of om een heerlijke stamppot te bereiden… lekker, knus EN super romantisch. Zie je een kampeeravontuur in de winter ook wel zitten? Check dan ook ons blog met 5 tips voor winterkamperen. Niet alle campings in Nederland zijn open in de winter, dus check wel eerst even de beschikbaarheid.

Campingtip: ‘d Olde Kamp aan de rand van het Dwingelderveld in Drenthe is het hele jaar geopend. De camping biedt kampeerplaatsen voor je huur camper of huur caravan, maar verhuurt ook plaggenhutten.

Kamperen bij de boer

Het past helemaal in het plaatje van ‘back to basic’, een bewuste levensstijl, duurzaamheid, gezond eten en liefde voor de natuur: kamperen bij de boer. Een echte aanrader voor gezinnen met kleine kinderen. Leuk en leerzaam! Laat je kinderen kennismaken met het platteland en ervaar het boerenleven met het hele gezin. Op www.kamperen-bij-de-boer.com vind je een handig overzicht van boerderijcampings/boerencampings in Nederland.

Campingtip:Boerderijcamping de Limburgerhof is gelegen in Landgraaf, Limburg. Anouk en Léon houden zoogkoeien en klein vee en er is een paardenstalling aanwezig. Staat een bezoekje aan Pinkpop nog op je bucketlist? Dan is deze camping een perfecte uitvalsbasis, dichtbij het festivalterrein. Reserveer alvast je plekje.

Kamperen op de Waddeneilanden

Doen! Maar echt… doen: kamperen op de Waddeneilanden. Beleef het eilandleven en ervaar een intens gevoel van vrijheid. Zo dichtbij en toch het gevoel dat je zover weg bent: kamperen op de Waddeneilanden is absoluut een ‘must do’ op de bucketlist van kampeerliefhebbers.

Campingtip: Camping De Duinkant  op Terschelling krijgt van de bezoekers van Zoover maar liefst een 9,2 en is een Orange Award-winnaar. “Een prachtige kleinschalige camping, super gastvrije eigenaren en gelegen op een prachtige plek tussen het Wad en Noordzeestrand aan de rand van de Boschplaat”, aldus één van de vele positieve recensenten.

Huur een camper of caravan; simpel en snel online!

Wij zijn blij dat Nederlanders graag fanatiek kamperen en hun kampeeravontuur met andere willen delen. Ons aanbod aan huur campers, huur caravans en vouwwagens is de afgelopen jaren bijzonder hard gegroeid. Maak daar dankbaar gebruik van en huur jouw favoriete kampeermiddel nu online. We hebben alvast drie toppers voor je op een rij gezet.


Geplaatst op 05-10-2017 door Marijke

Verdien geld met het verhuren van je
camper, caravan of vouwwagen

Wij zoeken mensen zoals jij! Mensen die de vrijheid van kamperen kennen. Met je eigen kampeerauto of caravan. Dat gun je toch ook anderen? Zeker als je er nog iets mee kunt verdienen ook!

Waarom verhuren?
De vrijheid van kamperen