Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Back to Basic

Pure & simple

Overzicht

Geplaatst op 03-07-2016 door Else

Je hebt kamperen en kamperen. Europa heeft voor ieder wat wils. De één houdt van comfort en animatie, de andere juist van rust en back to basic. Ik behoor tot deze laatste categorie. Met mijn drukke bestaan, is het zo fijn af en toe helemaal tot rust te komen. En nee, dat doe ik niet bij een snackbar of in een discotheek. Geef mij maar een vuurtje, sterrenhemel en pure natuur die ik kan opsnuiven. Zonnetje erbij, krekels op de achtergrond en ver weg van wifi. That makes me happy. 

Waar vind je deze puur natuurplekjes dan, vraag je je misschien af. In Nederland kom je met het Groene Boekje een heel eind. Hierin staan prachtige natuurkampeerterreinen. De kampeerterreinen liggen vaak in of bij een natuurgebied, hebben grote plekken, zijn rustig en hebben eenvoudige sanitaire voorzieningen. En best of all: vaak hebben ze een kampvuur-kuil.

Ik heb ze nog lang niet allemaal bezocht (het zijn er 132 in Nederland). De volgende vond ik heerlijk: 

  1. De Roos - prachtig gelegen aan een zijarm van de Vecht waarin je kan zwemmen;
  2. De Karekiet - de camping om in het voorjaar te bezoeken, als de fruitbomen in bloei staan. Je staat dan letterlijk tussen de bloesems. Je kan een vuurkorf en hout bestellen op de camping. 
  3. De Knotwilg - open camping met mooi uitzicht over het water van de Biesbosch. Als je vogelliefhebber bent, dan is deze camping helemaal geweldig, want er schijnen diverse bijzondere soorten te zijn. 

Met welke caravan of camper zou jij back-to-basic willen?


Overzicht

Geplaatst op 03-07-2016 door Else

Else

Geschreven door Else

Stel een vraag aan Else
De vrijheid van kamperen