Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Augustus: de maand van festival glamping

Fijne festivals met je huurcaravan of -camper

Overzicht

Geplaatst op 21-07-2017 door Anniek

Ook in augustus van deze zomer hoef je niet stil te zitten: in deze maand zijn er volop festivals. Ga kamperen op de festivalcamping of kies - voor iets meer rust - een camping net iets verderop. Met het onbetrouwbare Nederlandse weer is het dan wel zo fijn om 's avonds, na een lange dag dansen, in je eigen gehuurde camper of caravan te kunnen slapen, die je eenvoudig via Bed&Wheels kunt huren.

Voor alle festivalliefhebbers hebben we een lijstje gemaakt met de leukste festivals deze maand. En extra handig zijn de campingtips bij elk festival, zodat je 's nachts op een afstandje na kan genieten van de geweldige dag. Vergeet niet je fiets mee te nemen, dan ben je binnen een paar minuten van het festival terug bij je tijdelijke huis op wielen!

Festivals in augustus 2017

Dekmantel Festival, 2-6 augustus, Amsterdam

De maand augustus gaat gelijk goed van start met dit festival in het Amsterdamse bos. Het is een meerdaags festival dat bekend staat om de vele diverse muziekacts op de verschillende podia, niet alleen op het festivalterrein, maar ook op een paar locaties in de stad, waaronder in het Muziekgebouw aan 't IJ. Scoor een 'no camping'-ticket en je gehuurde camper of caravan zet je op Camping Vliegenbos.

Veenhoop Festival, 4-7 augustus, De Veenhoop

Dit jaar is de 66e editie van dit vierdaagse festival. In het hoge noorden, midden in het veenrijke Friesland spelen de vele bandjes. Plak er gelijk een paar dagen op de Friese meren aan vast, nu je toch die camper of caravan gehuurd hebt. Caravans en vouwwagens mogen op de camping, campers niet. Maar gelukkig zitten Camping It Wiid en Minicamping De Polle vlakbij.

De Meerpaaldagen, 10-12 augustus, Dronten

Ondanks dat het langer niet meer zo'n klein festival is als toen het ooit op een boerenwagen is begonnen, zijn De Meerpaaldagen nog altijd gratis te bezoeken. Dit festival is oorspronkelijk bedoeld voor de Drontenaren zelf, tegenwoordig komen de bezoekers ook van buiten Flevoland. Het Redeplein in Dronten staat deze dagen helemaal op zijn kop, en Camping 't Wisentbos ligt hier op nog geen 10 minuten fietsen vandaan.

Boerenrockfestival, 17-20 augustus, Drouwenermond

Zoals ze zelf zeggen: "Het gekste evenement van het Noord'n! Je kunt het maar beter beleven!" Ze zijn in 9 jaar tijd van 500 naar 22.000 bezoekers gegaan: dan moet het toch wel een flink goed festival zijn! Het festival is een mix van muziek, cross, kermis en spektakel. Op de 'klamping' is de voorwaarde dat je gehuurde caravan én jijzelf 'gekkenhuis klassewaardig' uitgedost zijn. Mocht je geen zin hebben om hier al te veel energie in te steken, dan kan je ook altijd terecht op de kleinschalige familiecamping 't Nije Hof, op Camping De Kapschuur of Vakantiepark De Sikkenberg.

Brabantsedag, 19-27 augustus, Heeze

Ook dit is geen standaard festival, bij dit negendaags festival in Heeze draait het om cultuur en historie. In 1958 begon het hier als boerenoptocht, die op de laatste zondag nog altijd plaats vindt. Elke wagen is tegenwoordig een huizenhoog kunstwerk, met tussendoor imponerend toneelspel, wat als samenspel je mond doet openvallen. Je kan gerust een week doorbrengen op dit festival, bijvoorbeeld op Camping De Kluis, die bijna net zo lang bestaat als het evenement zelf.

Stöppelhaene, 23-27 augustus, Raalte

Dit typisch Sallandse oogstfeest zit diepgeworteld in de harten van de inwoners van dit gebied. Waar de naam Stöppelhaene vandaan komt, zijn streekkenners, cultureel antropologen en historici het tot op de dag van vandaag niet over eens. Mogelijk komt het van het kale veld, een 'stoppelveld', maar dit is niet de enige theorie. Wat wel bekend is, is dat het festival in 1951 voor het eerst officieel werd gehouden, maar er al zeker sinds eind negentiende eeuw was. Nog altijd is het een groot feest met een prachtig oogstcorso. En nog mooier: er zijn zat campings in de buurt, waaronder Minicamping De Zwerver en Camping 't Linderhof.


Where We've Met Festival, 25-26 augustus, Schiedam

Dit is het gratis muziekfestival op de Kloosterplaats in Schiedam Where We've Met, 'waar oude bekenden bijkletsen, beste matties feesten en vreemden vrienden worden. Waar naast ranja wijn wordt gedronken en pingpong naast gitaar worden gespeeld. Waar iedereen zichzelf is en tocht verrassend veel gemeen heeft'. Beter kunnen wij het niet omschrijven! Aan de Schiedamse kant van Rotterdam is een stadscamping, zo ben je in een habbekrats van there naar where.

Ploegfestival, 26-27 augustus, Bergeijk (gratis)

We sluiten de maand af met nog een gratis festival in het prachtige Ploegpark (ontwerp Mien Ruys), met als decor de oude Ploegfabriek (ontwerp Gerrit Rietveld). De zaterdag wordt gevuld met 'Heroes in Heaven', waarbij bands nummers van voormalig wereldartiesten spelen. Op de zondag spelen de artiesten van nu, en is er een heel kinderplein ingericht. Neem je koters mee in een gehuurde caravan of camper, en geniet ook van de mooie omgeving. Wat dacht je van Camping De Paal, vlakbij de Kempervennen, of liever de rustieke landschapscamping De Kleine Witrijt?

Ken jij nog andere campings in de buurt van festivals? Deel ze met ons en de rest van de wereld via Facebook. En laat er nog meer mensen van genieten!

Heb jij je huurcaravan of -camper nog niet gevonden voor jouw festival? Bekijk hier alle huurcaravans of huurcampers.

Overzicht

Geplaatst op 21-07-2017 door Anniek

Gerelateerde berichten

Anniek

Geschreven door Anniek

Ik houd van kamperen in mooie streken, zoals het Spaanse Andalusiƫ, het Italiaanse Toscane of de Duitse Eiffel. Ondertussen lekker rondtoeren, genietend van de mooie omgeving.

Stel een vraag aan Anniek
De vrijheid van kamperen