Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Een logboek voor je caravan of camper

Simpel en leuk tijdens (en NA) het kamperen!

Overzicht

Geplaatst op 28-04-2017 door Brigit

Na jaren hebben mijn man en ik nog vakantie-napret dankzij mijn ‘logboekjes’. Ook onze volwassen kinderen en vrienden halen er inspiratie, tips en ideeën uit. In het zomerseizoen heeft het meest recente boekje een vast plekje in onze caravan. Maar de rest van het jaar houden we het in huis en beleven we een vakantie nog eens. Bovendien is het een handig hulpmiddel bij het maken van een fotoalbum. Aan het eind van het kampeerseizoen schrijven we op wat er nog aan de caravan moet gebeuren, zodat we ons geheugen voor de volgende vakantie weer even kunnen opfrissen.

Logboek-plezier!

Het nieuwe kampeerseizoen breekt weer aan; een mooi moment om mijn logboek-plezier met je delen!

Waar koop je zo’n logboek?

Zelf haal ik bij de Hema een simpel A5-formaat schriftje. Het liefs met een ringband, zodat er wat ‘ruimte’ in zit voor knip- en plakwerk. Maar je kunt ook iets moois vinden bij bijvoorbeeld de wereldwinkel of de Flying Tiger. Als je – net als ik – van plan bent er in te plakken, kun je er ook een mooi lintje of een vrolijk elastiek omheen doen, zodat je de boel een beetje bij elkaar houdt. Haal zo’n schriftje, dan kan de voorpret nu al beginnen!

Voorpret kampeervakantie

Weet je al waar je heen gaat komende vakantie? Zoek dan alvast voor jou belangrijke gegevens, landkaartjes en plaatjes op en schuif deze in je logboekje.

 1. Heb je kinderen? Betrek ze in je plannetje. Zij zullen er ook van genieten! Wie weet wat een mooie tekeningetjes ze erin zullen maken.

 2. Plak voor- en achterin je logboekje een enveloppe op maat. Hierin kun je van alles bewaren. Als je het leuk vindt kun je deze versieren door erop te tekenen of te plakken. Al eens aan een zelf gescheurde collage gedacht?

 3. Schrijf op de eerste of laatste bladzijde van je logboekje alle relevante gegevens, zoals chassisnummer van je caravan of camper, verzekeringsgegevens, polisnummers, laatste controle, gegevens over bijvoorbeeld de banden, over je caravan, camper, luifel en voortent, telefoonnummers van bijvoorbeeld de caravanstalling etc. Zet er een (gekleurd) kadertje omheen, dan ziet het er meteen leuker uit.
 4. Ook handig: elastiekjes, paperclips, lijm, zwarte pen (hier kun je zowel mee schrijven als tekenen). Geen schaar? Scheuren maar! Scheurrandjes zijn best decoratief.
 5. Altijd al leuk gevonden eens te tekenen? Dan kun je ‘los’ gaan in je logboekje. Neem dan een paar basis kleurpotloden mee. Dan scoor je gauw effect. En als je tekening echt mislukt, dan plak je er gewoon iets overheen.

Hoe kun je het aanpakken?

Zelf begin ik altijd met de datum en daarnaast een zonnetje of een wolkje dat het weer die dag weergeeft. In de zon, wolkje of plensbui schrijf ik de temperatuur van die dag.

 1. Verder schrijf je de plaatsnaam waar je op dat moment bent.

 2. Koop in een kantoorboekhandel een papieren etiket-label en trek deze om. Hierin kun je bijvoorbeeld plaats, datum en het weer vermelden.
 3. Werk met HOOFDLETTERS, kleine letters en grote letters.
 4. Kader stukjes tekst met bijvoorbeeld een anekdote of iets opmerkelijks. Dan hou je het speels, leesbaar en aantrekkelijk om naar te kijken.
 5. Gebruik steekwoorden en verzand niet in eindeloze tekstlappen. Dat kost teveel van je kostbare vakantietijd en dat blader je later minder makkelijk door.
 6. Beelden zeggen meer dan woorden: teken of plak er iets bij. Tip: teken bijvoorbeeld een simpel plattegrondje en zet er verbonden met pijltjes korte tekstjes bij. Bijvoorbeeld in een ‘ballonnetje’.
 7. Leuke missie als de vakantie begonnen is: zoek een passende ansichtkaart, die weergeeft wat je die dag gezien/gedaan hebt.

Geen zin in dit alles? Maar wil je toch een logboekje bijhouden met allerlei basisgegevens? Maak dan van tevoren een invulschemaatje aan in bijvoorbeeld Word en print het uit zoveel dagen als je weg gaat. Zie het voorbeeld!Huurcamper of huurcaravan

Heb je zelf geen caravan of camper, maar huur je er eentje bij Bed&Wheels? Natuurlijk kun je ook zo’n logboekje aanleggen als je een caravan of camper huurt. Maak het jezelf niet al te moeilijk: niet teveel over nadenken, maar gewoon DOEN! Iedereen kan het! Jij ook!

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren om ook een reislogboekje aan te leggen. Zorg ervoor dat je er plezier in hebt!

Groetjes,
Brigit

Overzicht

Geplaatst op 28-04-2017 door Brigit

Brigit

Geschreven door Brigit

Stel een vraag aan Brigit
De vrijheid van kamperen