Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Creatieve ideeën om je ‘thuis’ te voelen in een huurcamper of -caravan (deel 3)

Overzicht

Geplaatst op 18-11-2016 door Brigit

Creatieve ideeën om je ‘thuis’ te voelen in een huurcamper of -caravan (deel 3)

Vergeet de buitenboel niet

In een vierluik geven we handige, praktische en makkelijk uit te voeren tips om je gehuurde camper of caravan meer ‘eigen’ te laten voelen. Tot nu toe hebben we alleen tips gegeven om de binnenkant van je kampeermiddel aan te pakken. Het is nu de hoogste tijd om met de buitenboel aan de slag te gaan! Betrek buiten bij binnen, verleng je ‘huiskamer’ en eigen zo de hele kampeerplek toe als jouw (tijdelijke) woonadres. 

1. Voortent of luifel

Je leeft in je vakantie niet alleen ín een caravan of kampeerauto. Waarschijnlijk zet je op je bestemming de voortent of luifel op om overdag in de schaduw en ’s avonds beschut te kunnen zitten. Het is extra leuk en gezellig als je de sfeer van de caravan hier verder doortrekt met spullen die je een thuisgevoel geven. Voor weinig geld koop je bij de Xenos, Hema of Action papieren lampions. Uiteraard in een vrolijke bijpassende kleur. Helemaal leuk als je ook nog een tafelkleed over zo’n saaie campingtafel legt. Blokkaarsen in bijpassende kleur maken het sfeertje helemaal af.

2. Warm en gezellig

Als het ’s avonds afkoelt is het heerlijk om een paar plaids bij je te hebben. Wanneer het op de camping is toegestaan, is een vuurkorf lekker warm en ook nog sfeerverhogend. Je kunt er samen met je kinderen worstjes of marshmallows in opwarmen. Nu je toch lekker bezig bent met je eigen sfeertje bouwen: met een lampenslinger (Action, Xenos) en (zelfgemaakte) slingers wordt het extra feestelijk en eigen. Maar hanteer wel dezelfde kleursfeer en stijl.

3. Op een stok

Heb je de smaak te pakken en wil je ook buiten de caravan je creativiteit kwijt? Dan is hier nog een simpele leuke ‘thuis-voeler’.
Je hebt nodig:
- Petfles(sen);
- Tape (liefst doorzichtig);
- Klos touw (bouwmarkten, Action, Hema etc.);
- Redelijk rechte, stevige stokken die je in het bos hebt verzameld, van minstens 60 - 70 cm lang.

Werkwijze:- Maak de petflessen schoon van stikkers en lijmresten;
- Bevestig de petfles op ongeveer 2/3 van de onderkant van de stok met tape aan zowel de bovenkant als de onderkant van de fles;
- Draai het touw stevig over de tape om de petfles en de stok;
- Vul de fles ongeveer voor de helft met water;
- Zet de onderkant van de stok minstens 25 cm in de grond, gebruik daarbij een schepje of haringboor.
Ga een mooie wandeling maken en verzamel onderweg een paar bloemen met flinke stelen. Het hoeven niet meer dan drie of vier takken te zijn.

Krijg je het al lekker warm en voel je de gezelligheid? Er is nog meer! Binnenkort het vierde en laatste deel van deze vierluik om een gehuurde camper of caravan de pimpen.

Warme kampeergroet,
Brigit

Overzicht

Geplaatst op 18-11-2016 door Brigit

Brigit

Geschreven door Brigit

Stel een vraag aan Brigit
De vrijheid van kamperen