Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Creatieve ideeën om je ‘thuis’ te voelen in een huurcamper of -caravan (deel 1)

Overzicht

Geplaatst op 21-10-2016 door Brigit

Creatieve ideeën om je ‘thuis’ te voelen in een huurcamper of -caravan (deel 1)

Maak het persoonlijk

Herken je dat? Je wilt het liefst zo’n gave gepimpte caravan huren, maar eigenlijk is de indeling van een wat minder persoonlijke caravan, die je bij een van onze dealers huurt, veel praktischer voor jou en je gezin. Om toch dat prettige, persoonlijke thuisgevoel te creëren, geven we in vier delen tips om deze gehuurde camper of caravan meer ‘eigen’ te laten voelen. Want, het grote voordeel van zo’n relatief eenvoudig kampeermiddel is dat het je juist de mogelijkheid biedt er je eigen draai aan te geven!

Hoe? Door je te omringen met je eigen, persoonlijke sfeer. Met de volgende tips in het eerste deel maak je in een handomdraai je eigen mobiele thuis.

1. Eigen sfeer

Natuurlijk vul je die caravan of camper met noodzakelijke kampeerspullen. Maar bedenk eens wat je, door je eigen beddengoed mee te nemen, al een eigen stempel op de ruimte kan zetten. Schik een paar vrolijke kussens op de bank, zet een groepje met LED-lampjes in (beschilderde) waxineglaasjes op het aanrecht of een andere ‘open’ plek, kies eventueel passende handdoeken/keukendoeken en leg een bijpassend tafelkleed op de tafel. Met een stapeltje meegebrachte boeken, spelletjes of tijdschriften ziet het er al lekker ‘thuislijk’ uit.

Zorg dat je de uitgekozen accessoires qua kleur en stijl op elkaar laat aansluiten. Dat geeft naast een accent ook de nodige rust in een kleinere ruimte. Kies naast een rustige hoofdkleur een vrolijk bijkleurtje, die je subtiel toepast in wat kleine voorwerpen. Bijvoorbeeld blauw met een tipje geel of oranje.

2.Met een bloemetje

Niets geeft je meer een thuisgevoel dan een boeket bloemen op tafel. Je kunt allerlei opvouwbare plastic vazen kopen (Xenos, Action) en daar een paar gezellige bloemen in schikken. Onder het rijden kun je deze vaas in de wasbak zetten om lichte wateroverlast te voorkomen.

Nog leuker is het om zelf een of meer vazen in elkaar te knutselen.
Daar heb je voor nodig:
- Conservenblik (lekker stabiel);
- Verf (restjes), je kunt ook goedkope tubes acrylverf bij bijvoorbeeld Action, Pippoos of Hema kopen;
- Masking of washi tape (onder andere Hema, Action, Pippoos), koordjes of lintjes;
- Hobbylijm (alleen bij lintjes).

Werkwijze:
- Maak het blik schoon en vetvrij;
- Beschilder het in een bijpassende kleur;
- Als het droog is, kun je het versieren door een of meer randjes aan te brengen met de tape, door er een lintje of touwtje omheen te plakken of door een combi van beide.

                                                             

Het allerleukst is natuurlijk als je op je vakantieadres bloemen uit de berm of plukt en deze in je eigengemaakte vaasje zet. Uiteraard check je eerst of die bloemen niet beschermd zijn.

Blij geworden door deze tips? Let goed op, er komt binnenkort nog meer!
Sfeervolle inspirerende groet,
Brigit

Overzicht

Geplaatst op 21-10-2016 door Brigit

Brigit

Geschreven door Brigit

Stel een vraag aan Brigit
De vrijheid van kamperen