Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Van oubollige caravan tot hippe reishut

Tips voor het pimpen van je caravan van styliste Brigit

Overzicht

Geplaatst op 11-08-2016 door Erik

Ken je dat? Spelen met de gedachten om een stoffige caravan om te toveren tot een fris, hip reishutje? Zodat je er opnieuw vele trips en tripjes mee kan maken? Wij hadden dat ook! En opeens waren we in het bezit van een gedateerd, maar optimaal onderhouden Eribaatje uit 1992. 


Omdat we grotendeels tevreden waren over de indeling, hoefden we alleen de styling aan te pakken. Dus maakten we een plan van aanpak. Dat plan bestond uit een paar praktische aanpassingen, zoals planken en lades aanbrengen en het stylen. 

DE STYLING

De styling begon met het verzamelen van sfeerplaatjes op pinterest.com. Mijn uitgangspunt was de ‘polderbank’ van Hella Jongerius, omdat ik die zó prachtig vind, maar ver boven ons budget. Een mooie inspiratiebron!


Het vintage Pastoe-dressoir doet aan het ambachtelijke meubelwerk denken in ons Eribaatje. Dat wilden we graag in ere houden. De kleurinspiratie voor gordijnen en accessoires vond ik op designseeds.com. En het stoere bijzettafeltje staat voor het vervangen van de lompe aanhaaktafel voor een paar handige krukjes, die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden.

DE UITVOERING

Als eerste werden de timmerklussen aangepakt. In plaats van kasten met planken bouwde mijn man een Ikea ladenblokje in de keuken. Véél handiger! Alles blijft veel beter op z’n plek tijdens het rijden. In een andere kast kwam een simpel kunststof ladekastje van de Blokker, waar levensmiddelen en groentes prima in passen. Een andere handigheid is om op een lade geleider van Ikea een chemisch toiletje zetten, voor de noodgevallen onderweg en ’s nachts. Wel even een schuifje ervoor monteren, zodat niet in een scherpe bocht de toilet door de caravan wordt gelanceerd.

Daarna plakten we alles af en schilderen maar! Fris wit, lekker licht en ruimtelijk in zo’n klein hutje!

Benieuwd hoe het interieur is geworden? Lees volgende week deel 2!

Lees ook: 10 overwegingen om je caravan te pimpen

Overzicht

Geplaatst op 11-08-2016 door Erik

Erik

Geschreven door Erik

Oprichter van Bed&Wheels

Stel een vraag aan Erik
De vrijheid van kamperen