Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Bed&Wheels trotse sponsor van sportvrouw Denise Betsema

Kamperen en mountainbiken: vrijheid, avontuur en natuur!

Overzicht

Geplaatst op 17-03-2017 door Marijke

Maak kennis met Denise

Ze is pas 24 jaar oud, moeder van twee kinderen, ze studeert toegepaste psychologie, heeft grote ambities als professioneel mountainbikester met haar One Woman Team en blogt online over bikes en baby’s. “Een kwestie van goed plannen”, zegt de goedlachse en ambitieuze Denise Betsema. Bed&Wheels is sinds kort de trotse sponsor van deze gedreven sportvrouw, moeder en avonturier die er bewust voor heeft gekozen om zelfstandig verder te gaan met haar One Woman Team.

Sportvrouw en moeder: het kan!

De talentvolle mountainbikester is al op jonge leeftijd begonnen met fietsen. Haar uitzonderlijke talent voor mountainbiken kwam al snel bovendrijven. “Op mijn 14e werd ik Nederlands kampioen. Dat smaakte naar meer.” Ze ging fietsen voor het Giant-team, maakte flink veel fietsuren, kreeg de nodige begeleiding en won diverse toernooien. Toen ze op haar 18e zwanger werd van haar oudste zoontje, moest ze noodgedwongen stoppen. Na vier jaar uit de running te zijn geweest, maakte ze op haar 22e een succesvolle comeback. “Ik heb ondertussen natuurlijk niet stilgezeten. Ik pakte het daarna dan ook verassend snel en goed op.” Denise won direct een groot aantal nationale wedstrijden en heeft haar naam weer op de mountainbike-kaart gezet. Diverse teams hebben bij haar aangeklopt om de talentvolle sportvrouw in hun team op te nemen, maar Denise heeft vriendelijk bedankt. “Ik heb geen zin meer in verplichtingen en eisen en zo. Ik heb daar sowieso niet zo goed in”, ligt de avontuurlijke Texelse toe. “Ik hecht veel waarde aan mijn vrijheid en heb natuurlijk ook een gezin waar ik mijn tijd aan wil besteden. Daar geniet ik ook heel erg van. Ik vind het heerlijk om moeder te zijn.” Denise betrekt haar gezin ook actief in de sport. “We doen het echt met z’n allen. We zijn een hecht team.”

Vrijheid, avontuur en natuur

Dus is de fanatieke Denise – die niet bang is voor een uitdaging – haar eigen One Women Team gestart met de hulp van sponsoren, waaronder Bed&Wheels als één van de hoofdsponsors. “Ik wist al snel: met hun wil ik samenwerken. Kamperen en mountainbiken hebben natuurlijk ook veel met elkaar gemeen, daarom voelde ik meteen een sterke klik.” Daarmee doelt ze op het gevoel van vrijheid, avontuur en de natuur in trekken. “Ik kijk er ontzettend naar uit om met de camper van Bed&Wheels op pad te gaan.” Denise zal namelijk de komende maanden de camper van Bed&Wheels gebruiken om een aantal toernooien te bezoeken, in Nederland, België en Duitsland.

Dromen nastreven

Na haar succesvolle comeback vorig jaar in Nederland, heeft Denise haar pijlen nu vooral internationaal gericht. “Ik wil meestrijden om de eindoverwinning in de Benelux Cup en ik ga er alles aan doen om mezelf te kunnen plaatsen voor het WK mountainbiken.” Ondertussen wil ze ook in Nederland wedstrijden blijven rijden. “Ik streef naar een podiumplaats bij het Nederlands kampioenschap mountainbiken.” Op de lange termijn durft Denise zelfs nog groter te denken. “Mijn ultieme droom is om mee te doen met de Olympische Spelen.”

Volg Denise online

Heeft Denise jou ook geïnspireerd met haar ongekende doorzettingsvermogen, aanstekelijke fanatisme en motivatie? Volg haar dan online!

Overzicht

Geplaatst op 17-03-2017 door Marijke

Gerelateerde berichten

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen