Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

Ervaar goddelijk Griekenland

Avontuur in Europa

Overzicht

Geplaatst op 04-08-2017 door Marijke

Waarom ver weg gaan als het dichtbij ook leuk is? Als Europeaan zijn we gezegend met zoveel prachtige landen en verschillende culturen in één continent. Ontdek de meest schitterende plekken, slechts op rijafstand van elkaar verwijderd. Ideaal voor de avontuurlijke kampeerder! Bed&Wheels deelt de komende weken en maanden bijzondere plekken in Europa. Volg onze Bed&Wheels blogs en laat je inspireren!

Ervaar goddelijk Griekenland

De Griekse eilanden zijn bijzonder populair onder Nederlandse vakantiegangers, maar onderschat ook het fraaie vasteland niet. Griekenland is een feest voor alle zintuigen, met de smakelijke Griekse keuken en geurige gerechten, de mooiste stranden, idyllische bergdorpen en pittoreske baaien. Het afgelopen jaar was een hoogtepunt voor Griekenland, de zomermaanden in 2016 waren ‘de beste ooit voor de toeristensector’, aldus de NOS recentelijk. Griekenland profiteert van de onrust in landen als Egypte, Turkije en Tunesië. Daar blijven toeristen weg als gevolg van terroristische aanvallen en politieke onrust. Als je naar Griekenland afreist, verwacht dan dus niet dat je de enige bent…

Ter land, ter zee… ga je mee?

De meest eenvoudige manier om Griekenland te bereiken is gedeeltelijk over land en over zee. Rij door Duitsland en Oostenrijk/Zwitserland naar Italië. Via de Adriatische kust kun je inschepen op een luxe ferry naar Griekenland. Er zijn meerdere plekken waar je kunt opstappen, zoals Triëst (1285km van Utrecht), Venetië (1270km van Utrecht), Ancona (1470km van Utrecht), Bari (1920km van Utrecht) en in Brindisi (2030km van Utrecht). De reistijd over zee naar Griekenland varieert van 6 tot 7 uur, afhankelijk van de opstapplaats. Een ticket reserveren voor een veerdienst is vrij eenvoudig en kan vaak ook ter plekke bij het vertrekpunt. Overnachten kan in een hut, luxe stoel, aan dek of overnacht in je eigen caravan of camper.
De tweede optie is om geheel over land te reizen. Door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Bosnië Herzegovina, Servië, Macedonië en tenslotte Griekenland. Het is een flinke reis, maar wel een hele mooie. Het noorden van Griekenland is op zo’n 2350km afstand van Griekenland. Het is daarom aan te raden om de reis te verdelen over meerdere dagen. Maak van je reis al een gezellige vakantie, sla onderweg een tentje op of slaap in je camper.

Kamperen op een camping verplicht

Vrij kamperen is in Griekenland officieel verboden. Laat je dus niet verleiden door de prachtige natuur om je camper te parkeren of een tentje op te slaan. Het kan je veel geld kosten! Het goede nieuws is dat Griekenland een groot aanbod heeft aan campings. Voor een overzicht, neem een kijkje in de officiële gids van de overkoepelende Griekse Panhellenic Camping Association.

Ook zonder caravan of camper

Zie je het toch niet zitten om met een caravan aan je trekhaak naar Zuid-Europa af te reizen? Maar wil je wel graag kamperen? Pak de auto of het vliegtuig naar Griekenland en verblijf in een huisje, bungalow, appartement of kamer die door vele Griekse campings worden aangeboden.

Messimeri

Ontspan! Je bent in Zuid-Europa. En daar is het heel gebruikelijk om na de lunch tussen 14.00 en 17.00 uur een ‘messimeri’ (ofwel een siësta) te houden. Het is onbeleefd om mensen te storen rond dit tijdstip en veel winkels sluiten hun deuren, om daarna hun deuren tot in de avonduren te openen als de temperatuur buiten weer afneemt.

Smullen op z’n Grieks

De Grieken hebben een typische mediterrane keuken. Eten neemt bij de Grieken een belangrijke plaats in. Veelgebruikte en kenmerkende producten in de Griekse keuken zijn olijfolie, kruiden en groenten, granen, wijn, vis en diverse vleessoorten, waaronder pluimvee, konijn, lams- en varkensvlees. Andere typische ingrediënten zijn kaas, aubergine, courgette en yoghurt. Veel desserts bevatten noten en honing. Griekenland is altijd een arm land geweest. Daardoor werden er simpele, goedkope ingrediënten van het land gebruikt en zijn de gerechten vaak zeer arbeidsintensief om te maken. De bekende gyros is een betrekkelijk nieuw gerecht in de Griekse keuken en heeft vooral onder invloed van het toerisme de traditionele souvlaki gedeeltelijk verdrongen.

Ben je geïnspireerd geraakt om op kampeervakantie naar Griekenland te gaan? Leuk, doen! Voor nog meer kampeertips en praktische informatie, check: naargriekenland.com. Laat je ons weten hoe het was?

Overzicht

Geplaatst op 04-08-2017 door Marijke

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen