Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

10 kampeertips in puur en ruimtelijk Zweden

Avontuur in Europa

Overzicht

Geplaatst op 06-01-2017 door Brigit

Waarom ver weg gaan als het dichtbij ook leuk is? Als Europeaan zijn we gezegend met zoveel prachtige landen en verschillende culturen in één continent. Ontdek de meest schitterende plekken, slechts op rijafstand van elkaar verwijderd. Ideaal voor de avontuurlijke kampeerder! Bed&Wheels deelt de komende weken en maanden bijzondere plekken in Europa. Volg onze Bed&Wheels blogs en laat je inspireren!

10 kampeertips in puur en ruimtelijk Zweden

Zweden, het land van sprookjesachtige meren, majestueuze bossen, overweldigende bergen en vriendelijke dorpen.

Dit grootste land van Scandinavië vinden wij een van de best bewaarde kampeergeheimen van Europa die we graag met jou delen. Zweden is maar liefst meer dan tien keer zo groot als ons ‘Nederlandje’, maar dan met de helft aan inwoners. Dus héél veel ruimte voor de fascinerende natuur met golvende heuvels en prachtige zandstranden in het zuiden, dichte naaldbossen en ruige bergen in het noorden. Ideaal om tot rust te komen. Tegelijkertijd biedt het uitdaging en nodigt het uit tot avontuur. Ook vind je in het hele land charmante dorpen en steden met goede musea en restaurants. Kamperen is een geweldige manier om kennis te maken met dit relaxte land. Dus haak je caravan achter je auto of rijd in je camper naar dit land van natuur, rust en ruimte.
Hieronder användbara* tips en överraskande** wetenswaardigheden (zie tip 8 voor een lesje Zweedse voor onderweg).

1. Geniet van de milde zomer

Door de warme golfstroom is de temperatuur in Zweden in verhouding tot de noordelijke ligging vrij zacht. De Zweedse zomer is vergelijkbaar met die in Nederland, maar dan minder regenachtig, met name aan de oostkust. De avonden zijn meestal wel wat koeler, maar doordat de dagen langer zijn beginnen die toch wat later.

2. Goedkope overtocht met een caravan

Bij sommige routes vanuit Denemarken of Duitsland mag de caravan gratis mee. Soms bij de nachtafvaart, soms juist de dagafvaart. De moeite waard om dit even uit te zoeken via Stenaline naar Zweden.

3. Voor vrijheid, rust en gezelligheid

Je hebt campings in vele soorten en maten, maar de eindeloze natuur is hier altijd in je nabijheid. Op toeristische plekken is het in juli wat drukker. Wil je meer rust, rijd er dan wat verder vandaan.

4. Ideaal met kids

Voor kinderen is Zweden een groot avontuur. Ze kunnen er ravotten, vissen, roeien en in de bossen hutten bouwen. Maar er zijn ook campings met zwembaden, waar je kunt schatzoeken met piratenclubs en waar picknicks en speurtochten worden georganiseerd.

5. Budgetvriendelijk vakantie vieren

Zweden is aangesloten bij Camping Key Europe kaart waarmee je niet alleen korting krijgt op campings maar ook op allerlei bezienswaardigheden, restaurants en attracties. Met deze kaart check je gemakkelijk in en uit op campings.

6. Wildkamperen: iets voor jou?

De mooiste plekjes om in het wild te kamperen vind je in de dunbevolkte gebieden. Stel je voor: gewoon eenzandpad inrijden midden in de natuur, ’s avonds een kampvuurtje stoken als het veilig is en naar de rendieren kijken die op tien meter van je caravan staan te grazen! Als je dit avontuur aan wilt gaan, kijk dan eerst even de regels voor het allemansrecht na wat wel en niet mag. Bereid je goed voor, zorg altijd voor een extra accu voor verlichting en een goed gevulde gasfles.

7. Skiën vanuit je caravan!

Zweden kent een lange traditie in wintersport. Het is meer dan skiën alleen. Je kunt er ook snowboarden, langlaufen, schaatsen, wandelen of dit alles combineren met rendier-, sledehonden- en sneeuwscooter safari’s. Veel campings zijn het hele jaar open, juist in de skigebieden. De volledige lijst van wintercampings vindt je op www.camping.se.

8. Ontspan en geniet tijdens de reis

Let vooral niet op de reistijd. Immers, Zweden is een land van rust en ruimte, dus neem je tijd. Het wegennet is uitstekend. Net als in Nederland zijn de snelheden in een woonwijk 30 km/u, 50 km/u in de bebouwde kom en buiten de bebouwde kom voor een caravan en een camper minder dan 3,5 ton 80 km/u en zwaardere campers 70 km/u. Wees gewaarschuwd: de boetes zijn schrikbarend hoog!

Een lesje Zweeds voor onderweg:
Husvagn = caravan
Husbil = camper
Fordon = voertuigen
Ej = niet, geen (ej busbil = geen campers)
Tim = uur
Avgift = betalend (avfift 9-18: daarbuiten gratis)
Endast = behalve (endast caravan = behalve caravans)
Hej= hallo
*användbara = nuttig
**överraskande = verrassend

9. Een gevulde brandstoftank

Soms is er in geen 200 km een pomp te vinden of is die nou net gesloten. Zorg daarom dat je tank voldoende gevuld is.

10. ZZzzzzzz…..! Laat je Zweedse vakantie niet bederven door muggen

- Koop ter plekke de effectieve Zweedse ´junglemuggenolie.
- Muggen steken het liefst in de schemering, dus be prepared!
- Muggen houden niet van zon en wind, maar van water, beschutting en bossen. Houd daar rekening mee bij het kiezen van je kampeerplekje.
- Muggen zijn dol op zweetgeurtjes, so be cool and clean.
- Draag lichte, dicht geweven loszittende kleding. Ze bijten graag door donkere, strak zittende kleding heen.
- Steek muggenspiralen en een kampvuurtje aan, dat haten ze.

Ben je net zo enthousiast als wij geworden? Dan delen we graag de volgende användbare* websites met je:

Vergeet niet om op tijd je huurcaravan of -camper uit te zoeken die aansluit op jouw Zweedse droomkampeervakantie! Wij hebben alvast wat toppertjes op een rijtje gezet. Voor ons gehele aanbod klik hier

Wij zijn ook benieuwd naar jullie tips! Laat ze achter in de comment sectie.

Kampeer groeten,

Brigit

Overzicht

Geplaatst op 06-01-2017 door Brigit

Brigit

Geschreven door Brigit

Stel een vraag aan Brigit
De vrijheid van kamperen