Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

8 zomerse buitenactiviteiten

Doe eens gek in eigen land

Overzicht

Geplaatst op 26-08-2016 door Erik

Het is nog steeds schitterend weer in Nederland met tropische temperaturen, maar dit zou weleens het laatste écht zomerse weekend in Nederland kunnen zijn. Dus pak je kans voor een mini-vakantie in eigen land. Trek eropuit met je caravan, vouwwagen of camper naar je favoriete camping in Nederland en doe eens gek met deze 8 originele tips voor zomerse buitenactiviteiten. Leuk met het hele gezin of de buren op de camping.

1. Robin Hood voor een dag

Volwassen mannen die veranderen in kleine kinderen en zich net zo stoer voelen als Robin Hood met een pijl en boog in hun hand: dat is het effect van BowHunt. Met spellen als ‘team dead match’, ‘last man standing’ en ‘bull’s eye’ moet je tegenstanders uitschakelen door ze met pijl en boog te raken. BowHunt is een combinatie van paintball, trefbal en boogschieten waarbij actie en strategie centraal staan.

2. Een loeiend leuke fotoshoot

Een meer Nederlands plaatje bestaat er niet: op de foto tussen de koeien in de wei. Heb je je altijd al een boer(in) willen voelen? Sjouwen met hooibalen en tuffen op de trekker over het land, in een stoere jeans of overal, met hippe cowboylaarzen of echte ouderwetse klompen. 

3. Dafje rijden

Nostalgie op vier wielen, dat is een Daf. Leuk om mee door pittoreske dorpjes te rijden, een ijsje te halen bij de ijssalon op de hoek of een kop koffie met appeltaart in het kneuterige koffiehuisje. Ga vijftig jaar terug in de tijd en geniet van de prachtige Nederlandse landschappen.

4. De grootste speeltuin van Europa

Met ruim 350 speeltoestellen is de Linnaeushof in Heemstede de grootste speeltuin van Europa. Ideaal voor een dagje uit met alle vriendjes en vriendinnetjes van de camping. Goed om te weten: er wordt bij Linnaeushof veel zorg aan de veiligheid van de speeltoestellen besteed en getraind personeel houdt een oplettend oogje in het zeil. Maar vergeet natuurlijk niet om ook je eigen kroost goed in de gaten te houden! Een actieve dag, met nog een groot voordeel: wat zullen ze lief slapen ’s nachts.

5. Watersporten: leuk en sportief

Je hoeft heus niet naar een tropisch eiland om te surfen of waterskiën. We hebben in de Nederlandse polders een overdaad aan plassen, meren en rivieren om je op uit te leven. De hipste trend in watersportwereld is suppen, ofwel staand peddelen op een surfboard (SUP = Stand Up Paddle). Klinkt eenvoudig, maar is pittiger dan je denkt. Te gek om te doen en tegelijkertijd een goede work-out!

6. Tennissen op het strand

Nee, niet met dat houten plankje en dat kleine plastic balletje, maar écht beachtennis met een racket (wel van hout weliswaar), zachte tennisbal en met een echt net op het strand. Wereldwijd waanzinnig populair en opkomend in steeds meer landen, omdat het simpelweg ook superleuk is om te doen. Sporten met de voetjes in het zand! 

7. Koe knuffelen

Nog zo’n loeiend leuke activiteit in de wei. Ervaar het echte boerderijgevoel en kom (letterlijk) in contact met de natuur door een koe te knuffelen. Dat klinkt een beetje suf en zweverig misschien, maar het helpt daadwerkelijk om de moderne, stadse burger te onthaasten. Dus verruil je nette herenschoenen of pumps voor rubberen kaplaarzen en kom met beide benen terug op de grond, door (letterlijk) met je poten in de modder te staan.

8. City tour

Voor de dorpse landgenoten is het daarentegen weer een spannend avontuur om de grote stad te ontdekken. Kom uit je dorp, laat je kaplaarzen maar in de schuur, want we gaan de grote stad in. Elke grote stad in Nederland biedt wel een eigen city tour, op allerlei manieren: GPS gestuurd, met een puzzeltocht of speurtocht, een culinaire excursie of over het water.

Meer informatie over deze activiteiten en ideeën voor andere uitjes in eigen land vindt je op de handige website www.1001activiteiten.nl.

Overzicht

Geplaatst op 26-08-2016 door Erik

Erik

Geschreven door Erik

Oprichter van Bed&Wheels

Stel een vraag aan Erik
De vrijheid van kamperen