Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

5 verhuurtips voor eigenaren

Overzicht

Geplaatst op 11-11-2016 door Marijke

5 verhuurtips voor eigenaren

Oké, je bent om en wilt ook je camper, caravan en vouwwagen verhuren. Gefeliciteerd, je hebt de eerste stap gezet! Maar hoe zorg je nou voor een aantrekkelijk profiel op Bed&Wheels, zodat ook potentiële huurders interesse krijgen in jouw kampeermiddel? We zetten 5 verhuurtips voor je op een rijtje.

1. Zo bepaal je de huurprijs

Je bent helemaal vrij om zelf te bepalen voor hoe veel of hoe weinig je jouw kampeermiddel te huur zet. Wij geven je slechts enkele tips om tot een realistisch bedrag te komen, dat past bij het comfort, de kwaliteit en uitstraling van jouw camper, caravan of vouwwagen. Houd ten eerste rekening met de leeftijd van jouw kampeermiddel. Voor een hypermoderne camper kun je uiteraard meer vragen dan een (met alle respect) oud barrel. Let echter wel dat retro weer helemaal hip is, dus oud hoeft niet altijd minder populair te zijn. Dat brengt ons bij punt twee: hoe uniek is jouw kampeermiddel? Voor een uniek Volkswagenbusje mag je best ietsje meer vragen dan een doorsnee caravan. Ten derde is de grootte natuurlijk bepalend voor de prijs. Hoe meer slaapplekken, hoe hoger de prijs, over het algemeen. Omdat je het geld als huurders ook simpelweg met meer mensen kunt ophoesten. Bedenk wel, zijn dit volwaardige slaapplekken of kinderslaapplaatsen? Want daar zit uiteraard ook weer een nuance in.
Kijk tot slot ook naar het bestaande aanbod van Bed&Wheels. Vergelijk jouw kampeermiddel met de rest van het aanbod en stel je dan de vraag wat jij een realistische en redelijke prijs vindt om te vragen. 

2. Maak je kampeermiddel 'verhuurproof'

De meest eenvoudige manier om te toetsen of jouw kampeermiddel geschikt is voor de verhuur is door jezelf af te vragen: zou ik ’m zelf huren? Op welke praktische zaken zou je zelf letten? Prijs, beschikbaarheid, verzekering, indeling, aantal slaapplekken, faciliteiten, toebehoren (zoals serviesgoed, linnengoed, etc.) en hygiëne. Zorg daarom zelf voor een goede prijs/kwaliteitverhouding, sluit een passende verzekering af, deel je kampeermiddel praktisch in met de juiste faciliteiten en toebehoren en houd de boel netjes schoon. 

3. Geef complete informatie

Als je eropuit trekt, samen of met het hele gezin, wil je weten waar je aan toe bent en allerminst voor verassingen komen te staan. Wees daarom compleet en eerlijk in de informatie die je vooraf geeft. Beschrijf je dat er een compleet pannenset bij zit, zorg dan ook dat er een compleet pannenset is. Het heeft alles te maken met verwachtingen waarmaken.
Dus hoe duidelijker je van tevoren bent over de faciliteiten en middelen die wel of niet aanwezig zijn, des te meer tevreden zullen de huurders zijn, omdat ze weten waar ze aan toe zijn. 

4. Maak een goede foto

Je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken, dus zorg dat deze telt met een goede foto op de website van Bed&Wheels. Mensen zijn nou eenmaal heel visueel ingesteld en bepalen over het algemeen na het zien van de foto of ze verder willen lezen of niet. Je kunt nog zo’n geweldige camper, caravan of vouwwagen hebben met alles erop en eraan, maar als de foto niet aanspreekt, zal niemand lezen hoe uitgebreid de aanwezige voorzieningen en toebehoren zijn. Zorg dus voor een foto van goede kwaliteit!

5. Wees eerlijk

Geef eerlijke informatie aan de huurder. Is de buurman vorige week door de tuinstoel gezakt en heb je nog geen tijd gehad om een nieuwe te kopen om de set weer compleet te maken? Zeg het gewoon even tegen de huurder. Over het algemeen wordt er niet moeilijk gedaan over dit soort zaken, als je maar eerlijk bent. Niemand wil immers voor de gek gehouden worden.

Behoefte aan persoonlijk advies? Stuur ons dan even een berichtje, we helpen je graag!

Overzicht

Geplaatst op 11-11-2016 door Marijke

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen