Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

5 tips voor winterkamperen

Best time of the year - wintercamping

Overzicht

Geplaatst op 25-11-2016 door Else

https://bedandwheels.com/details/germa-camper-alkoof-dethleffs?Ooit gekampeerd in de winter? Zeker het proberen waard! Vijf redenen om te gaan winterkamperen:

  1. Rust en stilte: de stilte in de winter is overweldigend. Je stapt je caravan uit en kijkt uit over de stille vlakte of het stille bos. De rijp staat op de velden en met een beetje geluk sta je tussen besneeuwde dennen. Je hebt de camping bijna voor jezelf en een meter voor je landt een roodborstje die je nieuwsgierig aankijkt.
  2. Vuurtjes zijn vaak toegestaan: op veel kampeerterreinen is het in de winter toegestaan een kampvuurtje te maken. In het bos je hout sprokkelen, voor je camper een vuurtje maken met een kop warme chocomel. Romantisch :-)!
  3. De prachtige luchten: de winter kent de beste luchten, van helder blauw tot goudgeel en rood bij zons -opkomst en ondergang. Niks is heerlijker om daar van te genieten.
  4. Avontuurlijk: niet iedereen heeft het lef er in de winter op uit te trekken. Met de juiste materialen en kleding zul je merken hoe fijn het kan zijn. Af en toe misschien fris, maar na een stevige wandeling een vuurtje opsteken, dat is toch geweldig. Je proeft het avontuur gewoon!
  5. Verfrissend en ontspannen: alles bij elkaar kan een weekendje kamperen in de winter een verfrissende en ontspannende break-out zijn. Lijkt het je toch wat koud? Combineer het dan met een saunabezoek in de buurt van de camping. Voor de optimale ontspanning.

Enthousiast geworden en benieuwd waar je in de winter kan kamperen? Kijk dan bijvoorbeeld op Winterkamperen bij Natuurtereinen. Wil je wat verder weg en het combineren met skiën? Kijk dan hier eens naar deze wintercampings geselecteerd door de ANWB. Let er wel op dat je camper of caravan geschikt is wintersport. De verhuurder kan je dat vertellen.

Zelf geen geschikte winter camper? Bekijk de onderstaande campers die zeer geschikt zijn voor winterkamperen.


Overzicht

Geplaatst op 25-11-2016 door Else

Else

Geschreven door Else

Stel een vraag aan Else
De vrijheid van kamperen