Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

5 redenen om er op uit te trekken in de herfst

"Al snel stonden we onder een zeiltje de zomer uit te zwaaien en de herfst te verwelkomen!"

Overzicht

Geplaatst op 14-10-2016 door Else

Ik hou van de zomer. Maar de zomer is als liefde, zij laat zich niet vangen. De laatste uurtjes van de zomer bracht ik door tijdens mijn verjaardagsfeestje in onze tuin. Na ruim vijftien pizza's (uit onze home made gemetselde pizzaoven) rond de klok van vijf had de zomer er genoeg van. De wolken pakten zich samen en al snel stonden we met ruim twintig man onder een zeiltje de zomer uit te zwaaien en de herfst te verwelkomen! En ja, ik ben er klaar voor, laat de herfst maar komen!

Dit weekend besloten we er op uit te trekken. Even weg van de werkdrukte, lekker relaxen in de natuur. De camper stond nog voor, dus we hoefden alleen een paar kleren te pakken en we konden vertrekken. Het bos moest het worden, want is dat niet de beste plek om te zijn in de herfst? We hebben het heerlijk gehad. Nee, de herfst is geen reden om binnen te blijven, maar de perfecte tijd om er op uit te gaan. Waarom? 

  1. Prachtige kleuren: geen seizoen is zo kleurrijk als de herfst! We beklommen een uitkijktoren en konden de hele omgeving zien. Prachtig de verschillende kleuren van de bomen en de bladeren die langzaam naar beneden dwarrelden.
  2. Om het warm te krijgen! Ok toegeven, zo net na de zomer kan ik het soms best koud hebben. Maar niks werkt beter dan een flink stuk te gaan wandelen! De perfecte manier om het snel warm te krijgen.
  3. Geen overvolle campings, niet reserveren en op je gemak je eigen plek uitzoeken. Er heerst een gezellige rustige sfeer op de camping. 's Avonds gaat het kampvuurtje al vroeg aan! Binnen een paar minuten komt de eerste zak marshmallows te voorschijn.
  4. Bronsende herten: het bewijs dat liefde kan opbloeien in de herfst. In september en oktober gaan herten op zoek naar liefde. Onder andere op de Veluwe kan je het schouwspel van burlende edelherten waarnemen. Indrukwekkend! Nederland voelt ineens een stuk wilder en avontuurlijker!
  5. En na de wandeltocht heerlijk de gevonden kastanjes poffen in een pannetje in onze camper.

En jij? Wat zijn jouw favoriete redenen of tips om er op uit te gaan? Deel ze hieronder, ik ben benieuwd!

Warme herfstgroet, 

Else

Overzicht

Geplaatst op 14-10-2016 door Else

Else

Geschreven door Else

Stel een vraag aan Else
De vrijheid van kamperen