Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

10 tips om je caravan te pimpen

Maak je caravan zomerklaar

Overzicht

Geplaatst op 31-03-2017 door Brigit

Vorig jaar heb ik 10 overwegingen gegeven om een oude caravan te pimpen. Heb je intussen besloten dit avontuur aan te gaan? Misschien zelfs al een ‘oldtimer’ op de kop getikt? Gááf! Want uit eigen ervaring weet ik hoe cool het is om zo’n oude caravan op te kalefateren! Heb je al een beetje in je hoofd hoe je mobiele paleisje eruit gaat zien? Nog niet helemaal? Met deze 10 stappen kan ik je verder op weg helpen naar een succesvolle en praktische ‘caravanpimp’.

1. Type kampeervakantie

Waar houden jullie van?Zonnige zuidelijke oorden? Dan speelt het vrije vakantieleventje van luieren, lezen, spelen en koken zich voornamelijk buiten de caravan af. Gaan jullie liever naar Scandinavië, Oostenrijk, Limburg of de Veluwe, dan is er een grotere kans dat je vaker in de caravan en voortent bent. Ook nog een goeie: blijven jullie op één plek of zijn jullie ‘trekkers’?

2. De ultieme kampeervakantie

Waaruit bestaat je vakantiegezelschap? Heb je jonge kinderen, oudere kinderen of geen kinderen? Gaat er een huisdier mee? Houd rekening met ieders wensen en behoeftes. Wil je bijvoorbeeld een vast bed of vind je het geen punt om steeds je bed op te ruimen. Ga je binnen koken of buiten? Maak je gebruik van sanitaire faciliteiten op de camping of wil je liever in je caravan kunnen wassen en toiletteren? Hoeveel opbergruimte heb je nodig? Zijn je kinderen spelletjes-, lees-, of gamekinderen, spelen ze liever met bergen speelgoed, zijn het buitenkinderen of zijn ze van alles een beetje? Ga je je caravan alleen zomers gebruiken of wil je er toch een kacheltje in? Stel je voor hoe je droomkampeervakantie eruit moet gaan zien, zodat je weet wat je er allemaal voor nodig hebt. Door je eerst in de bovenstaande stappen te verdiepen wordt duidelijk waaraan je toekomstige mobiele huis aan moet voldoen om iedereen zich happy te laten voelen.

3. Over smaak valt niet te twisten

Welke stijl wil je? Hou je van romantisch, spreekt retro je aan, liever iets stoers, of lekker ‘over de top’? Heb je al een kleurpallet in gedachten? Of heb je nog niet echt een vast idee? Pak een stapel folders of een paar woontijdschriften en scheuren maar! Alles wat je leuk vindt leg je op een stapel. Zo kom je er snel achter waar je voorkeur naar uit gaat. Kies dan een thema en maak uiteindelijk een moodboard van de meest bij jou passende kleur en stijl in dit thema van je knipsels. Voor inspiratie: zie hieronder het thema ‘sweet holiday’.

4. Maak een wensenlijstje

Heb je alle antwoorden in de eerste drie tips beantwoord, maak dan een wensenlijstje met wat er allemaal in de caravan moet komen.

5. Schets de indeling van je caravan

Wil je de indeling van je caravan veranderen? Maak dan eerst een plattegrondje met de vaste ‘binnenmaten’ en maak er een aantal kopieën van. Op een van de kopieën teken je een globaal schetsje met wat je in je caravan wilt hebben. Knip elk onderdeel in de juiste maten en schuif hiermee op een ander kopietje tot je de gewenste indeling hebt. Trek dan de ‘meubels’ om en je hebt een plattegrond van je toekomstige vakantiehuisje. Vergeet daarbij ook eventuele bovenkastjes niet.

6. Opgeruimd staat netjes

Vergeet niet genoeg opbergruimte te creëren, zoals wandrekjes, ophanghaakjes, wandsnelbinders (straps), opbergzakken, een wandorganizer, tijdschrifthouder, metalen draadmanden en stapeldozen.

7. Een caravan moet praktisch zijn

Stijl en kleur bepalen is leuk, maar vergeet ook de praktische zaken niet bij het pimpen van je caravan. Waar komen de stopcontacten, lichtpunten en het oplaadpunt van je telefoon etc.?

8. Mooi van binnen… en van buiten

Wil je nog iets met de buitenkant doen? Aan de caravan zelf? Hoe zit het met de voortent of luifel? Werk daarbij met hetzelfde thema en kleurschema als aan de binnenkant van je mobiele vakantiehuisje.

9. Nuttige extra’s op kampeervakantie

Ook handig als je graag het zonnige zuiden op zoekt en meestal buiten de caravan leeft: een extra buitenstopcontact, wateraansluiting en gasaansluiting. Bevestigingen voor een buitenklamboe kunnen ook handig zijn voor het wat mug-rijkere Noord-Europa.

10. Verhuur je gepimpte caravan!

Misschien weet je het al, maar toch wil ik het nog eens noemen: hoe vaak gebruik jij je caravan gedurende het jaar? Het hele jaar door of enkele weken? Staat jouw caravan meer stil dan dat je hem gebruikt, verhuur hem dan in de tussentijd! Zo beleven ook andere plezier aan je gepimpte caravan en verdien je tegelijkertijd je investering terug. Klik op ‘ik wil verhuren’ en meld je aan. Je bent van harte welkom!

Shoplijstje Sweet Holiday

Boven vlnr: kleurinspiratie - wandlampje - designlemonade.com // lijstjes - o.a. Hema // wandklokje - Karllson Origami // wandkistjes - o.a. Xenos // verf wandje  Histor - S 4500-N // harlekijn behang - Ferm Living

Onder vlnr:meubelstoffen - voordeelstoffen.nl // hangmat - Urbans and Indians // vloer - Flexx Floors // houten vouwkruk - bol.com // geruit plaid - Berlano // diverse kussens - aapje4kids.nl, Westwing, Berlano // kleuren kastdeurtjes - Histor: rosé: S 0550R - puur zand // deurknopjes - // diverse melamine bekers KekKamperen // rieten mand - House Doctor // lantaarn Rice - KekKamperen

Tot de volgende keer!

Inspiratiegroet,
Brigit

Overzicht

Geplaatst op 31-03-2017 door Brigit

Brigit

Geschreven door Brigit

Stel een vraag aan Brigit
De vrijheid van kamperen