Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

10 kampeertips in 'good old England'

Het land van de romantische plekjes, stoere kastelen en links rijden

Overzicht

Geplaatst op 02-09-2016 door Marijke

Engeland is misschien niet het eerste land dat in je gedachten opkomt als je denkt aan een kampeervakantie. Gek eigenlijk, want ons buurland heeft zoveel moois te bieden! Vriendelijke en behulpzame mensen, romantische plaatsjes, prachtige tuinen, stoere kastelen en dromerige cottages met rieten daken, oude tradities, eindeloos heuvelachtig landschap en eigenlijk valt het weer ook best wel mee. Allemaal ingrediënten voor een fijne vakantie. Heb je besloten om de ferry te nemen? Dan volgen hier wat ’helpful hints’.

1. Neem de dagvaart

Dan mag de caravan gratis mee, in tegenstelling tot de nachtvaart. Bovendien heb je geen hut nodig. Op de boot zijn vooral buiten het hoogseizoen voldoende comfortabele plekken. Neem een goed boek mee of een film op je iPad; eten en drinken voor onderweg kun je op de boot bestellen of zelf meebrengen. Voor je het weet zie je Engeland al aan de horizon opdoemen.

2. Breng de eerste nacht door op Grange Farm Campsite

Eenmaal aangekomen in Engeland is dit een prima doortrek-camping op slechts 24km afstand van de veerboot, adres: Stationroad in Thorpe-le-Soken. Ook handig voor de terugreis om te verblijven voordat de boot vertrekt. Reserveren kan via de website: www.grangefarmcampsite.co.uk.

3. Let op: links rijden!

Links rijden, het is even wennen, zeker als je nét de boot afkomt. Let dus samen in het begin goed op en rij rustig, bijvoorbeeld bij het wegrijden bij een tankstation of op een rotonde. Zorg ook voor een goede rechterspiegel op de auto om voldoende langs de caravan te kunnen kijken.

4. Plan je route

Behalve dat er links wordt gereden, zijn de Engelse wegen ook wat minder geëffend en overzichtelijk dan de wegen in Nederland. Borden staan soms verscholen in het groen of verdwijnen in een verkeersbordenwoud. Bereid je dus goed voor en plan je route van tevoren. Zorg dat je zo veel mogelijk de grote wegen volgt, de kleinere wegen kunnen nogal smal zijn. En vergeet ondertussen niet te genieten van al het moois dat in de bermen groeit en bloeit.

5. Reserveer in het weekend

Ben je aan het rondtrekken? Zorg dan dat je in de weekenden een plekje op een camping reserveert. Veel Engelsen trekken er, ook buiten het hoogseizoen, van vrijdag- tot zondagmiddag met hun caravan of camper op uit en dan is nét op die ene leuke camping alles volgeboekt.

6. Lidmaatschap caravanclub, niet nodig

Een lidmaatschap kan soms een voorwaarde zijn om op bepaalde, meestal wat luxere, campings toegelaten te worden. Het is ondoenlijk om ook lid te worden, want er zijn er verschillende. De meeste campings zijn echter wel soepel, na wat vriendelijk aandringen (met een portie Engelse humor) is men meestal bereidt om een leuke plek toe te wijzen.

7. Let op bij het inparkeren

Leuke camping gevonden? Let dan even op bij het inparkeren van je caravan. Engelsen hebben de caravandeur aan de andere kant dan wij ‘vastelanders’. Wanneer je erg op je privacy gesteld bent, kijk dan even goed hoe je buurman zijn caravan heeft neergezet. Voor je het weet sta je met de deuren tegenover elkaar en heb je ongewilde vrienden.

8. Neem een broodrooster mee

Er zijn weinig bakkertjes te vinden in Engeland, of eigenlijk géén! Brood koop je in Engeland in de supermarkt en is vaak ietwat droog. Een broodrooster biedt uitkomst.

9. Neem voldoende zakgeld mee

Als je attracties wilt bezoeken. Entreeprijzen voor landgoederen, musea en tuinen kunnen vrij pittig zijn. Kijk van tevoren waar je naartoe wilt. Soms zijn er in een bepaald gebied veel attracties aangesloten bij een organisatie als The National Trust. Door lid te worden, haal je de kosten er met enkele bezoeken al uit. Zie: www.nationaltrust.org.uk.

10. GENIET!

Engeland is het land van de romantiek en legendes, geniet met volle teugen.

Heb je zelf ook ervaring met kamperen in Engeland en heb je aanvullende tips? Laat het ons weten!

Kampeermiddel nodig? Klik hier voor ons aanbod.Overzicht

Geplaatst op 02-09-2016 door Marijke

Marijke

Geschreven door Marijke

Stel een vraag aan Marijke
De vrijheid van kamperen