Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

10 handige én gratis apps voor op de camping

Benut het voordeel van online zijn in Europa

Overzicht

Geplaatst op 18-08-2017 door Anniek

Het is zo dubbel: aan de ene kant is het heerlijk om op je vakantie offline te zijn en volop te genieten van de dingen om je heen. Maar aan de andere kant heeft zo’n mobiele internetverbinding toch ook wel een hoop voordelen… En laat het nou deze zomer voor het eerst zijn dat je met jouw bundel binnen de EU net zoveel kan internetten als in Nederland. Laten we daar dan maar de vruchten van plukken, als je toch met een gehuurde camperof caravan op pad gaat!

Want hoe weet je nou zonder telefoon waar campings te vinden zijn? Hoe weet je hoeveel gas je nog in je gasfles hebt? Naar welke sterren je eigenlijk aan het kijken bent? Wat je vanavond eet? Waar de supermarkt is? Speciaal voor jouw kampeervakantie hebben we 10 apps opgezocht die niet alleen heel handig, maar ook nog eens gratis zijn!

1. Geen benzine meer? Contant geld op? Honger? Gebruik AroundMe

Beschikbaar voor Android, iOS en Windows.
Je hoeft niet meer om je heen te kijken, hooguit naar dat mooie uitzicht. Geen gezoek meer naar een tankstation als je huurcamper bijna geen benzine meer heeft. Geen gezoek naar een pinautomaat als je op een lokaal marktje je souvenirs wilt afrekenen. Geen gezoek meer naar een supermarkt als je op de camping bent gearriveerd en je hebt honger. Geen gezoek meer naar een restaurant als je zelf geen zin hebt om te koken vanavond. Of naar de taxi die je weer thuis brengt.Voor dit alles heb je nu deze app! Je ziet meteen hoe de omgeving van je gevonden locatie eruit ziet met Google Streetview.

2. Zo weer op weg dankzij ANWB Wegenwacht Pechhulp app

Beschikbaar voor Android en iOS.
Wat een pech! Daar sta je dan, langs de weg.
Gelukkig heb jij altijd je telefoon bij de hand, want met deze app is de Wegenwacht in no time onderweg naar jou, of je nou in Nederland bent of in het buitenland. Veel makkelijker dan bellen, deze Pechhulp app geeft jouw locatie door én jij kan zien waar de hulpverlener zich bevindt.
Zo ben je snel weer op weg, om verder van je vakantie te kunnen genieten!
De ANWB heeft ook de Vakantiehulp app (beschikbaar voor Android en iOS), volop nuttige informatie als je binnen Europa op reis bent. Deze app is alleen voor ANWB-leden.

3. Vind campings met de CampingApp Nederlands

Beschikbaar voor iOS.
Ga je rondtoeren met een gehuurde camper of caravan? En heb je de campings nog niet vastgelegd? Dan is deze CampingApp een schot in de roos: je kan 7900 campings in Europa volledig gratis bekijken. Je vindt er campinginformatie met foto’s, de faciliteiten en actuele tarieven, je kan direct contact opnemen met de camping en een route naar de betreffende camping plannen.
Zelfs alle kaarten, in tegenstelling tot soortgelijke apps, kosten niets. Het enige nadeel is dat deze app niet altijd even up-to-date is.

4. Geluk bij een ongeluk: EHBO

Beschikbaar voor Android en iOS.
AU, HELP! Maar hoe erg is het eigenlijk? Deze app van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO helpt je om de ernst van de situatie in te schatten en eerste hulp te verlenen. Je kan hiermee eenvoudig hulpdiensten inschakelen, waarbij de app zelfs je locatie doorgeeft. Ook geeft het aan hoe je veelvoorkomende kleine ongelukken behandeld.
Niet alleen op vakantie, maar misschien ook zelfs voor thuis wel zo veilig!

5. Gelijk een fotodagboek van je reis met EuraMobil

Beschikbaar voor Android.
Heb jij ook altijd dat na je vakantie de foto’s maar blijven liggen. Het plan om er een album van te maken is er wel, maar in de uitvoering gaat iets mis…
Herkenbaar! Met deze app kan je al tijdens je vakantie je reis vastleggen in een verslag. Elke foto die je maakt sla je gelijk op in de app en ondertussen wordt je locatie-informatie bijgehouden. Eenmaal thuis is je reisverslag al direct te bekijken.
Niet meer eeuwig die foto’s ergens verstopt in een map, maar gelijk al nagenieten van je vakantie! Nog beter: maak je vrienden jaloers op je mooie reis door je roadbook naar hen door te sturen!

6. Gas bijna op, of toch niet? Primagaz EasyBlue

Beschikbaar voor Android en iOS.
Heb je dat weer: ben je net aan het koken, is je gasfles leeg. Als je dat eerder had geweten!
Vanaf nu hoeft deze situatie niet meer te gebeuren, dankzij de Primagaz app. Je geeft de gasfles gewoon een flinke tik (nee! niet met je telefoon!) en aan de lengte van de ‘dong’ kan je app vaststellen hoeveel gas er nog in zit. Doe dat dus vóór je gaat koken, zodat je het tijdig geregeld hebt.
Waar je dat regelt? De app toont waar de dichtstbijzijnde winkel zich bevindt, zodat je gauw even op en neer kunt scheuren.
Addertje onder het gras: de app werkt alleen als je een gasfles van Primagaz gebruikt.

7. Stabiliseer je huurcaravan of -camper met de iHandy Waterpas

Beschikbaar voor Android en iOS.
Aangekomen op de camping, tijd om de pootjes van de huurcaravan uit te draaien of de huurcamper te stabiliseren. Oh nee: waterpas vergeten! Die hoef je voortaan niet meer mee te nemen ook, want nu weet jij deze app te vinden. Het werkt net als een normale waterpas: je legt je telefoon in de deuropening en je weet snel genoeg of je huurcaravan of -camper recht staat.

8. Sterren kijken met SkyView Free

Beschikbaar voor Android en iOS.
Ben jij (diep van binnen) eigenlijk ook gewoon een hopeloze romanticus? Zo heerlijk als het ’s avonds begint te schemeren. De rust die op de camping ontstaat. Jij trekt een flesje wijn open, je partner steekt de kaarsjes. Een heldere hemel. Nog even wachten en dan wordt hij weer verlicht door duizenden kleine sterren. Genieten!
Op de één of andere manier zijn die sterrenhemels tijdens het kamperen zo veel imposanter dan thuis. Maar welke sterren zie je nou eigenlijk? Pak je telefoon erbij en dim het licht een beetje, we willen de sfeer natuurlijk wel romantisch houden. Als je je telefoon op de hemel richt, vertelt de SkyView app je welke sterren je daar ziet schitteren.

9. Smullen op de camping met Smulweb

Beschikbaar voor Android en iOS.
Koken op de camping moet toch net iets eenvoudiger dan thuis. Je hebt vaak maar één of twee pitjes en geen oven of magnetron. Het heeft wel iets, maar het beperkt je wel in je kunnen. Elke dag pasta of een salade te eten gaat snel vervelen.
Smulweb heeft meer dan 350.000 recepten. Als je op deze app kiest voor de categorie ‘snel en simpel’, krijg je veel heerlijke recepten die goed op de camping uit te voeren zijn.
Eet smakelijk alvast!

10. Einde aan de hoge nood met Toilet Finder

Beschikbaar voor AndroidiOS en Windows.
Oei, probleem! Daar sta je dan, op vakantie, op een plek die je niet kent. En je moet nu inmiddels toch écht héél nodig naar de wc. De nood is hoog! En nu?
Nu heb je Toilet Finder, je opent de app en hij wijst je zo waar je publieke toiletten kan vinden. Einde aan de hoge nood! Als je wat minder nodig hoeft, kan je zelfs nog kijken of de toiletten gratis of schoon zijn.
Zo hoef jij niet boven een vieze wc-bril te hangen!

Bonus! WiFi Finder

Beschikbaar voor Android en iOS.
Hoe leuk die apps ook zijn, je bundel gaat wel hard ineens! Steeds meer campings hebben WiFi, maar als jouw camping dat niet heeft, is daar deze app. Aan de hand van jouw GPS-locatie zoekt hij naar WiFi-spots in de buurt. Zo kan je toch alle apps uit deze top 10 blijven gebruiken!

Wat heeft jouw voorkeur: online of offline als je op vakantie bent? Of het liefst een goede balans?
Heb jij één van bovenstaande apps al eens gebruikt, laat ons dan weten hoe het jou is bevallen. Of gebruik jij juist andere apps op de camping?
Overzicht

Geplaatst op 18-08-2017 door Anniek

Anniek

Geschreven door Anniek

Ik houd van kamperen in mooie streken, zoals het Spaanse Andalusië, het Italiaanse Toscane of de Duitse Eiffel. Ondertussen lekker rondtoeren, genietend van de mooie omgeving.

Stel een vraag aan Anniek
De vrijheid van kamperen