Heerlijk bezig met de je vakantievoorbereidingen of -inspiratie? Neem er voor een optimale beleving vooral een cookie bij!
Bij je bezoek aan deze website, ga je hiermee akkoord. Meer informatie Accepteren

Nederlands
Nederlands
Nederlands
Nederlands

10 beste spelletjes voor onderweg!

Making travelling even more fun.

Overzicht

Geplaatst op 08-04-2016 door Else

Mijn vakantie begint zodra ik de motor start. Muziekje aan, raampje open, versgebakken peanut crunchy powerbars binnen handbereik en rijden maar! De eerste paar uur geniet ik van het geluid van ons campertje, het uitzicht om me heen en zwaai ik vrolijk naar de campers die ons tegemoet rijden. Na een tijdje krijg ik zin in iets anders. Herkenbaar? Dit zijn mijn favoriete spelletjes voor onderweg:

 1. Verhalen maken
  Je begint met een zin. De persoon naast je gaat verder met de volgende zin. Dan zeg jij weer een zin. Je zult zien dat je hele creatieve verhalen krijgt :).

 2. Karaoke
  Zet je favoriete liedjes op en zing met z’n allen uit volle borst mee. Draai het volume omlaag en blijf doorzingen. Zing je nog op het goede moment als de muziek weer aan gaat?

 3. Leg & arm game.
  In Engeland op vakantie? Dan vind ik dit absoluut het leukste spel. Als je langs een pub rijdt, tel je om de beurt het aantal armen en benen in de naam van de pub. ‘The Kings Arms’ levert je twee punten op (de koning heeft immers twee armen), ‘the Old Crown’ nul punten en ‘The Robin Hood Inn’ eveneens twee punten (twee benen). Je bent om en om aan de beurt. En dan duimen dat je ‘the Coach and Horses’ tegenkomt als je aan de beurt bent!

 4. Wie ben ik?
  Je neemt een persoon in gedachten. Bijvoorbeeld ‘Katrien Duck’ of ‘Justin Bieber’. De anderen moeten door vragen te stellen raden wie je bent. Je mag alleen met ja en nee antwoorden. Iedereen stelt om de beurt een vraag. Wie het raadt, mag de volgende ronde een persoon in gedachten nemen. 

 5. Radiospel
  Verander van zender en raad binnen 10 seconden welk liedje het is. Weet je het niet binnen 10 seconden? Dan mag de ander raden. Raad je het goed, dan krijg je eenpunt!

 6. Old days favourite: de woordenslang!
  Het blijft leuk: de eerste speler begint met bijvoorbeeld ‘krokodil’. De tweede speler noemt een dier met de laatste letter van ‘krokodil’, zeg ‘luipaard’. De volgende speler moet een dier met een ‘d’ verzinnen. Je bent af als je geen dier meer kan verzinnen. Je kan dit natuurlijk ook doen met gerechten (mijn voorkeur :)), voetballers, plaatsnamen, enz. 


 7. Voor op de achterbank

 8. Tekenspel

  Persoon 1 geeft de opdracht en persoon 2 is de tekenaar. Persoon 1 zegt bijvoorbeeld ‘teken een rond hoofd’. Persoon 2 tekent een rond hoofd. Dan draai je de rollen om. Persoon 2 geeft de opdracht en zegt ‘teken grote ronde ogen’, die persoon 1 tekent.  Dit gaat zo een tijd door. Ervaring leert dat je hele grappige poppetjes krijgt! 
 9. Nummerborden bingo!
  Print van te voren een bingo blaadje. Iedereen krijgt een printje. Zoek de cijfers in de nummerborden die je voorbij ziet komen. Zie je 33? Streep deze dan door. Wie als eerste alle cijfers (of een rij) heeft afgestreept, heeft gewonnen!
 10. Kaarten op de achterbank!
  Nothing better than playing cards. Eindeloos shithead spelen, toepen of 21
 11. 5 dingen opschrijven en wie ze als eerste ziet wint! 
  Schrijf 10 dingen op die je onderweg tegen kan komen. Wie een ding als eerste ziet, krijgt een punt. Wie het meeste punten heeft, wint.
Overzicht

Geplaatst op 08-04-2016 door Else

Else

Geschreven door Else

Stel een vraag aan Else
De vrijheid van kamperen